Capii Armatei, chiulangii de serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul apărării, Teodor Meleşcanu (foto), a sacrificat întâlniri la nivel înalt, la NATO, pentru a-şi pregăti o vizită oficială la Beijing Teodor Meleşcanu a plecat cu o zi mai

Ministrul apărării, Teodor Meleşcanu (foto), a sacrificat întâlniri la nivel înalt, la NATO, pentru a-şi pregăti o vizită oficială la Beijing

Teodor Meleşcanu a plecat cu o zi mai devreme de la reuniunea oficială a miniştrilor apărării din ţările NATO, desfăşurată în perioada 12 - 13 iunie la Bruxelles.

Dacă, în urmă cu o lună, ziarul "Adevărul" dezvăluia chiulul şefului Statului Major General (SMG), amiralul Gheorghe Marin, de la o întâlnire NATO, astăzi vă prezentăm aceeaşi faptă, dar comisă de însuşi ministrul apărării, Teodor Meleşcanu.

Acesta din urmă a plecat cu o zi mai devreme de la reuniunea oficială a miniştrilor apărării din ţările NATO, desfăşurată în perioada 12 - 13 iunie la Bruxelles.

Trădat de fotografiile de pe site-ul NATO

Din fotografiile postate pe site-ul NATO, se observă lipsa ministrului la programul din 13 iunie, acesta fiind suplinit de Georgeta Ionescu, secretar de stat.

În ziua absenţei nemotivate, MAp transmitea un comunicat despre reuniunea de la Bruxelles, în care descria ce făcuse ministrul Meleşcanu cu o zi înainte, dar omitea faptul că ministrul plecase deja de la reuniune.
Aşa se face că la lucrările de maximă importanţă ale Consiliului Nord-Atlantic, Consiliului NATO-Rusia şi NATO-Ucraina, România nu a fost reprezentată de ministrul armatei. A fost singura ţară NATO care nu a avut ministru.

Mai bine la Beijing

Drept scuză a plecării grăbite a ministrului de la Bruxelles, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Andreea Dumitru, ne-a spus că Meleşcanu trebuia să coordoneze, în România, acţiunea de repatriere a militarului român ucis în Afganistan - fruntaşul Marius Covrig.

Însă, Meleşcanu a lipsit şi de la această ceremonie, "trebuind" să meargă în China, într-o vizită oficială.

Şeful SMG, în "misiune" de familie

Acum o lună, la Bruxelles s-a desfăşurat reuniunea şefilor Apărării din ţările NATO. Şeful Armatei Române, amiralul Gheorghe Marin, a pierdut întâlniri importante pentru a-şi vizita fiica în SUA. Vizita a avut caracter secret pentru oficialii ministerului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite