Capi ai crimei organizate, descoperiţi în puşcăria Codlea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii braşoveni au descoperit că o reţea de crimă organizată foarte bine pusă la punct era coordonată din Penitenciarul Codlea! Adrian Brătulescu, Cristinel Dorin, Cristian Coteaţă şi

Procurorii braşoveni au descoperit că o reţea de crimă organizată foarte bine pusă la punct era coordonată din Penitenciarul Codlea!
Adrian Brătulescu, Cristinel Dorin, Cristian Coteaţă şi Maricel Ion Molocea, condamnaţi fiecare la peste 10 ani închisoare pentru jaf armat, tentativă de omor deosebit de grav şi proxenetism deţineau în detenţie telefoane mobile, deşi acest lucru este interzis în Penitenciarul cu regim de maximă siguranţă de la Codlea. Ei au reuşit să menţină legătura cu alţi infractori atât din penitenciar, cât şi din afară, înfiinţând o grupare infracţională formată din cel puţin zece persoane, identificate până la această oră, care de mai bine de doi ani se ocupă cu recrutarea şi constrângerea de tinere să se prostitueze. Dintre cele zece prostituate identificate până la această oră, patru sunt minore. Din afacerile bănoase ale indivizilor menţionaţi nu lipsesc traficul şi consumul de droguri, introduse inclusiv în incinta penitenciarului, trafic de persoane şi de minori, şantaj, recuperări, înşelăciuni cu cecuri fără acoperire, trafic de influenţă pentru diminuarea sau înlăturarea răspunderii penale ori a perioadei de detenţie, furturi şi chiar favorizarea infractorilor prin depoziţii ale unor martori mincinoşi şi a unor autodenunţuri comandate, necorespunzătoare realităţii. Procurorul DIICOT Braşov, Marian Drilea, spune că cercetările vor continua pentru descoperirea întregii reţele şi trimiterea în judecată a tuturor celor implicaţi în astfel de afaceri. El spune că există suspiciunea că drogurile şi telefoanele mobile ar fi ajuns în interiorul penitenciarului în pachetele care veneau "de acasă", chestiune care se făcea cu sprijinul unor gardieni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite