Cântecul "Barack the Magic Negro" naşte controverse în SUA (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un candidat la şefia Comitetului Naţional Republican a provocat controverse în Statele Unite ale Americii după ce a trimis membrilor partidului său un CD ce conţine un cântec intitulat "Barack the Magic Negro", transmite CNN, potrivit Hotnews. "Negro" reprezintă un apelativ jignitor la adresa americanilor de culoare, fiind similar substantivului român "ţigan" folosit pentru a vorbi despre rromi.

Republicanul Chip Saltsman (Tennessee) susţine că a intenţionat să faca o glumă. "Cred că cei mai mulţi dintre oameni recunosc o satiră politică atunci când o văd", a declarat Saltsman, adăugând că "sunt convins că membrii RNC înţeleg acest lucru".

Titlul cântecului a fost împrumutat dintr-un editorial al ziarului "Los Angeles Times" care sugera ca Barack Obama, aflat atunci în cursa pentru Casa Alba, se adresează în special acelora care se simt vinovaţi de felul în care America i-a tratat pe afro-americani. Saltsman a declarat ca melodia este o satiră politică la adresa publicaţiei din Los Angeles.

CD-ul include cântece referitoare la fostul candidat prezidenţial John Edwards şi la controversatul reverend Jeremiah Wright considerat de către unii ca fiind mentorul spiritual al preşedintelui Barack Obama.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite