“Cannabisul arde creierul, iar ecstasy favorizează apariţia schizofreniei”- Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia delicată în care se află  bursele din întrega lume este analizată  astăzi de cotidienele din Peninsulă. De asemenea, ziarele italiene  urmăresc evoluţia mişcărilor de stradă şi protestelor studenţilor şi profesorilor italieni. Un alt subiect de actualitate dezbătut de presa de astăzi este cel al companiei Alitalia.

Bursele asiatice sub presiune. Euro scade”, titrează pe prima pagină cotidianul “Corriere della Sera”. Bursele asiatice sunt în continuare în scădere, după ce ieri seară bursa de pe Wall Street a închis cu un indice negativ de 5,49%. Două dintre cele mai importante companii feroviare chineze, China Railway Group şi China Railway Construction, au înregistrat pierderi masive de 284 şi respectiv 46,8 milioane de dolari, din cauza fluctuaţiilor din ultimele luni ale valutei.

A fost aprobat decretul lege Alitalia”, scrie tot cotidianul “Corriere della Sera”. Ca urmare a aplicării acestui decret,  compania aeriană naţională italiană  va înregistra  pierderi de pasageri (-28,3%), precum şi o reducere a numărului destinaţiilor internaţionale, începând cu data de 1 noiembrie.

În şcoli şi universităţi, protestele continuă”, anunţă “La Repubblica”. La o zi după ce premierul Silvio Berlusconi a ameninţat că va solicita intervenţia poliţiei împotriva celor care ocupă universităţile şi şcolile, seria protestelor împotriva reformei Gelmini continuă. Discursul primului ministru i-a deranjat vizibil pe cei din opoziţie. În schimb, preşedintele Napolitano a invitat la dialog.

Curtea Supremă de Justiţie: stop numelor ridicole”, scrie cotidianul “La Stampa”. Curtea Supremă de Justiţie a decis schimbarea numelui unui băieţel din Genova, din Venerdi în Gregorio. Astfel, numele extravagante sau mai puţin obişnuite pe care părinţii le aleg pentru fiii lor, nu vor mai fi validate de către Curtea Supremă.

Washington Post: Al Qaeda îl va vota pe McCain. Senatorul american se înfurie”, relatează cotidianul “Il Messagero”. Publicaţia americană “Washington Post” a anunţat de curând că  organizaţia Al Qaeda îl va vota pe John McCain, deoarece acesta este singurul capabil să continue “lucrarea” de falimentare a Statelor Unite, începută de  George W. Bush. Cotidianul american se bazează pe informaţiile aflate de pe mai multe site-uri islamice ale organizaţiei fundamentaliste Al Qaeda.

Cannabisul arde creierul, iar ecstasy favorizează apariţia schizofreniei”, relatează “Il Tempo”. Utilizarea prelungită şi constantă a substanţelor stupefiante arde celulele nervoase ale creierului. De asemenea, drogurile provoacă pierderea unor funcţii cognitive importante cum ar fi capacitatea de învăţare, atenţia, luciditatea şi memoria.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite