Canicula este stinsă de ploaie şi vijelie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

o nouă atenţionare, care prevede descărcări electrice, ploi însemnate cantitativ şi intensificări de vânt în jumătatea de sud a Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, în

o nouă atenţionare, care prevede descărcări electrice, ploi însemnate cantitativ şi intensificări de vânt în jumătatea de sud a Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, în jumătatea de est a Transilvaniei şi în zona de munte.

Furtuna a luat acoperişurile caselor
Un număr de 25 de case din comuna bistriţeană Feldru au rămas fără acoperişuri, după ce o furtună puternică s-a abătut asupra satului. Cu toate că vântul a luat ţiglele acoperişurilor la două ore după miezul nopţii, când toată lumea dormea, nu au fost victime. "Când o venit vremea, am mers şi am tras clopotele, s-o pus vânt. Când am tras clopotele o venit prăpădu. Am crezut că e prăpădu lumii", a povestit unul dintre localnici. Primarul comunei Feldru, ştefan Sângeorzan, a declarat, ieri, că un număr de şapte case au acoperişurile afectate în proporţie de peste 90 la sută, în timp ce alte 15, în proporţie de peste 60 la sută. Restul au suferit pagube ceva mai mici. ţiglele căzute de pe case au fost adunate din stradă, aşa încât circulaţia pe DN 17 D care leagă Năsăud de Rodna se desfăşoară acum în condiţii normale. Potrivit primarului, situaţia cea mai gravă s-a înregistrat în cazul unei familii căreia i-a căzut şi un păr peste casă, însă nici aici nu au fost victime. Cele mai multe case afectate de vântul puternic se află în partea de jos a satului, de la intrarea în localitate dinspre Nepos. Ajutaţi de autorităţi, localnicii s-au apucat să îşi repare casele. În Maramureş, vântul a smuls din rădăcină mai mulţi copaci, dar nicio casă nu a fost afectată. Pagube s-au produs însă în cimitirul din localitatea Valea Chioarului, unde mai mulţi pomi au căzut peste morminte.

Medici chemaţi din concediu
Serviciul de Ambulanţă al Capitalei a înregistrat o creştere a numărului de apeluri privind complicaţiile provocate de canicula din ultimele zile. "Am avut apeluri pentru căzuţi în stradă, pentru complicaţii cardiovasculare şi solicitări privind stări de leşin şi rău. Cei mai afectaţi au fost copiii, persoanele de vârsta a treia şi bolnavii cronic de inimă şi diabet", a declarat medicul coordonator Cătălina Varlan. La Brăila, angajaţii Ambulanţei au fost chemaţi din concediu pentru a se putea face faţă sutelor de apeluri primite zilnic de la persoanele cărora li se făcea rău din cauza căldurii. Dacă într-o zi obişnuită se primesc aproximativ 180 de apeluri, ieri, au sunat peste 250 de oameni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite