Canicula prelungeşte vacanţa pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 100.000 de turişti şi-au petrecut weekend-ul pe plajele de la Marea Neagră Vremea bună şi preţurile mici i-au făcut pe români să dea buzna la mare, chiar dacă e toamnă.

Aproximativ 100.000 de turişti şi-au petrecut weekend-ul pe plajele de la Marea Neagră

Vremea bună şi preţurile mici i-au făcut pe români să dea buzna la mare, chiar dacă e toamnă. Hotelierii au anunţat că prelungesc sezonul până la începutul lui octombrie.

Mii de români s-au înscris în programul "O săptămână la mare" şi "Litoralul pentru toţi", petrecând primele zile de toamnă la malul mării. Sâmbătă, în staţiunile Neptun, Olimp şi Mamaia, hotelierii nu mai făceau faţă cererilor de cazare.

"Am mai fost o dată la mare vara asta, dar acum, cu 200 de lei stau de patru zile în Mamaia. Mai stau până se face urât sau până începe şcoala, care vine mai repede", a spus Andrei Macu, student la o facultate din Bucureşti.

Preţurile au ajuns la 50 de lei pe noapte la hotelurile de două stele, iar la cele de trei stele cazarea costă 125 de lei pe noapte. Particularii au scăzut preţurile până la 30 de lei pe noapte.

Singurele unităţi de cazare care nu au redus încă preţurile sunt cele de patru şi cinci stele. Aici, turişii scot din buzunare până la 200 de euro pentru o noapte, cel puţin până săptămâna viitoare, când se anunţă ieftiniri de până la 20% şi la unităţile de cazare de patru şi cinci stele.

Magazine închise, terase abandonate

Deşi litoralul este încă plin, mulţi dintre patronii de terase şi comercianţi consideră că sezonul s-a încheiat deja. La magazinele rămase deschise, reducerile au ajuns până la 70% la produsele de vară. Hotelierii au anunţat că structurile de cazare vor fi deschise până în octombrie, mai ales că prognozele meteo sunt optimiste.

În staţiunea Mamaia, unde se află cele mai căutate cluburi de pe litoral, multe terase au fost deja închise.

Până şi palmierii de la intrare s-au uscat. "În septembrie vin mai mult oameni în vârstă, nu tineri care să petreacă în fiecare seară prin cluburi, aşa că nu prea merită să mai ţii deschis. Anul ăsta cred că ne-am fript, că a fost cald şi a venit lume", a spus Iulian Colibaşu, ospătar în Mamaia.

Şezlongurile s-au ieftinit

În Mamaia, preţurile pentru închirierea şezlongurilor au scăzut de la 10 la 8 lei pe zi. Ca bonus se oferă o sticlă de jumătate de litru de apă minerală sau plată. Pe plajele din sudul litoralului, închirierea unui şezlong costă 10 lei pe zi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite