Canicula: pentru unii distracţie, pentru alţii dezastru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea a ţinut cu turiştii care au ales relaxarea pe plajele Mării Negre. În schimb, în munţii Bucegi, salvamontiştii se luptă din nou cu flăcările ce au reizbucnit la mare altitudine..

Litoralul românesc este în plină perioadă de glorie. Turiştii sună întruna după rezervări, vizitatorii de weekend se întrec să vină la mare, iar vremea este extraordinară pentru plajă. O estimare neoficială se referă la peste 200.000 de turişti care ar fi în aceste zile pe litoral. Investitorii din turism speră ca sezonul să continue la aceiaşi parametri şi după 15 august.

Iar premisele ar fi pentru o vară lungă, căci fierbinte se anunţă în continuare. În fiecare weekend, litoralul este de la un capăt la altul scena unor evenimente naţionale devenite tradiţionale, iar de la an la altul paleta acestora creşte.

Spectacole şi concerte

După Stufstock la Vama Veche şi Liberty Parade la Saturn, a venit rândul altor maratoane muzicale: The Mission Dance la Năvodari (ce l-a avut cap de afiş pe cel mai bun DJ din lume, olandezul Armin Van Buuren), Folk You la Vama Veche sau Moonlight Party la Mamaia.

Şi asta nu a fost tot: la Gravity Park în Constanţa au venit cei mai buni skateri din lume, iar Piraţii Comediei se întrec în reprezentaţii la Vama Veche şi Mamaia. În acelaşi timp, pe Dunăre, pasionaţii de SF s-au strâns la Academia de Vară, pe insula Atlantykron de lângă Capidava.

Şi totuşi, vara nu şi-a epuizat resursele. Urmează frumoasa sărbătoare de Ziua Marinei (la 15 august, de Sfântă Mărie), turneul Mix Music Evolution (11-12 august, Mangalia), Caravana Gaudeamus (11-15 august, Mamaia), Internationl Fashion Weekend (14-18 august, Mamaia), Festivalul Naţional de Film Românesc (15-19 august, Constanţa), Festivalul Antic Tomis (17-19 august, Constanţa), Festivalul de Muzică Electronică Sunwaves (17-19 august), concert Michel Tego (Ai si tu pego, 19 august, Princess Summer Club, Mamaia), primul Festival de Muzică Electronică Mamaia Sensation (17-18 august, Năvodari), Festivalul Tinereţii de muzică uşoară (15-19 august, Jupiter). Festivalul de la Mamaia va fi în perioada 23 - 26 august, la Teatrul de vară Soveja din Constanţa, iar cel de Folclor - la 29-31 august.

„Ne aşteptăm ca luna august să fie o nouă lună de top privind sosirile pe litoral, mai ales că şi în această perioadă condiţiile meteo sunt excelente. Tarifele vacanţelor rămân neschimbate, iar evenimentele continuă să fie prezente atât în staţiunile de pe litoral, cât şi în Delta Dunării. De asemenea, anunţăm ca premieră faptul că sâmbătă, 4 august, a sosit primul grup de turişti iranieni în vacanţă, în România", a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării.

Masivul Bucegi cuprins de flăcări

În munţii Bucegi au reizbucnit incendiile care au mistuit vegetaţia uscată în urmă cu două săptămâni. Două focare s-au reaprins în zona Creasta cu Zâmbri, la mare altitudine, foarte probabil din cauza temperaturilor foarte ridicate.

Salvamontiştii şi angajaţi ai Direcţiei Silvice au muncit toată ziua de sâmbătă pentru a acoperi jarul cu pământ, însă nu este exclusă posibilitatea ca vântul să reaprindă focul, dacă va bate cu putere. Salvamontiştii şi pădurarii din Buşteni au urcat din nou pe munte după ce au observat nori de fum deasupra crestelor Bucegilor. Au avut cu ei drujbe, lopeţi, topoare şi târnacoape cu care au tăiat vegetaţia uscată, au adâncit şanţurile de protecţie şi au pus pământ peste două focare reaprinse. Flăcările şi fumul au fost observate de către turişti, care au anunţat pompierii. Focarele au reapărut ieri după ce, cu două săptămâni în urmă, focul a ars aproape 2.000 de metri pătraţi de pădure.

De miercuri plouă

Zilele de duminică, luni şi marţi îi întâmpină pe români cu temperaturi chiar şi de 40 de grade Celsius, însă, începând de miercuri, se răcoreşte şi va ploua în toată ţara. Luni şi marţi, meteorologii anunţă aceleaşi temperature ridicate. Începând de miercuri, vremea se va răci şi va ploua în unele zone ale ţării. Temperaturile vor scădea, începând de miercuri şi în regiunile Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, unde valorile termice se vor situa, în medie, între 27-29 de grade Celsius.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite