Când o injecţie greşită devine omor din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lorena Ionela Buicu a fost victima unei erori medicale
Lorena Ionela Buicu a fost victima unei erori medicale

Liliana Puiu Crăciun, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu, a fost trimisă în judecată, ieri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru infracţiunea de ucidere din culpă.

Procurorul Gheorghe Emil Moţa, care a instrumentat dosarul penal, a stabilit, în urma efectuării mai multor expertize, că medicul Liliana Puiu Crăciun se face vinovată de moartea Lorenei Ionelei Buicu, o pacientă în vârstă de 24 de ani, care a apelat la serviciile omului îmbrăcat în halatul alb.

Conform rechizitoriului, expertiza efectuată în acest dosar de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici" arată că tratamentul efectuat de Liliana Puiu Crăciun nu a fost aplicat în mod corect. În toamna anului 2008, Lorena Buicu a mers la cabinetul particular al medicului Liliana Puiu Crăciun, care ocupa atunci şi funcţia de şef al UPU, pentru că avea unele dureri la spate. Medicul a început să-i administreze infiltraţii pe cale injectabilă pentru calmarea durerilor.

Pacienta se simţea însă din ce în ce mai rău, iar familia a cerut cu disperare să fie trimisă la spitalul din Târgu- Mureş. Medicul i-a eliberat o trimitere, dar fără să-i pună la dispoziţie o ambulanţă din ţară. Pacienta a ajuns noaptea la spitalul din Târgu-Mureş, dar până dimineaţă a făcut două stopuri cardio-respiratorii.

„A stat o săptămână în comă, iar după alte cinci a murit", ne spune mama pacientei, Maria Buicu.  Aceasta a mai spus că aşteaptă de peste trei ani ca să se facă dreptate: „Aşteptam de trei ani şi jumătate aproape această sentinţă. Nu există condamnare pentru ceea ce a făcut!"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite