Cancerul şi poluarea fac casă bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apa de la robinet, aerul viciat sau zgomotul sunt principale cauze ale declanşării bolilor incurabile Francezii au întocmit un barometru al afecţiunilor cauzate de poluare. Cancerul se

Apa de la robinet, aerul viciat sau zgomotul sunt principale cauze ale declanşării bolilor incurabile

Francezii au întocmit un barometru al afecţiunilor cauzate de poluare. Cancerul se află în topul celor mai frcvente boli.

Cancerul cauzat de schimbările climatice îi sperie rău de tot pe francezi. Una din două persoane care locuieşte în Franţa este convinsă că riscul de a dezvolta una dintre bolile mortale ale secolului, care este cancerul, creşte odată cu nivelul ridicat al poluării.

Aceste temeri au fost confirmate de un studiu efectuat de Institutul Naţional Francez de Sănătate, care a publicat primul barometru al bolilor declanşate de schimbările climatice.

Acest raport a fost alcătuit pe baza unui chestionar prin care specialiştii au intenţionat să verifice cunoştinţele şi opiniile poporului francez legate de riscul pe care îl implică poluarea şi consecinţele acesteia asupra stării de sănătate la nivel naţional.

Francezii se tem de apă şi aer poluat

Ancheta realizată de specialiştii francezi s-a bazat pe un eşantion reprezentativ de 6.007 persoane şi s-a desfăşurat pe parcursul a patru luni. Astfel, 72% din populaţia Franţei consideră că mediul are o influenţă deosebită asupra stării de sănătate, iar poluarea constituie, cu siguranţă, unul dintre factorii majori care contribuie la declanşarea bolilor, în special a formelor de cancer.

Francezii care au participat la studiu au dovedit că sunt bine informaţi în legătură cu efectele negative pe care anumiţi factori de mediu le au asupra sănătăţii.

Ei consideră, în majoritate, că apa de la robinet are o contribuţie decisivă în declanşarea bolilor contagioase, dar poate fi responsabilă şi de apariţia cancerului.

Aerul poluat contribuie, în opinia francezilor, în special la apariţia bolilor respiratorii, zgomotul cauzează afecţiuni grave ale sistemului nervos, iar utilizarea telefonului mobil duce la apariţia cancerului.

Azbestul, în topul materialelor poluante

Francezii cred, în proporţie de 66,1%, că poluarea cu dioxid de carbon provoacă o multitudine de boli, iar vopselele pe bază de plumb duc la intoxicaţii grave. Azbestul, folosit în industrie, în special ca material izolant, prezintă riscuri foarte ridicate pentru sănatate, consideră 67,7% din persoanele chestionate.

Razele ultraviolete se află şi ele în topul poluării, fiind un factor determinant în apariţia cancerului de piele.
Cancerul este principala boală incurabilă ce poate fi declanşată de poluare, în opinia francezilor, afectate fiind, în primul, persoanele care lucrează în mediul toxic sau cele care sunt supuse în mod frecvent unor surse constante de poluare.

Încălzirea globală şi virusurile

Virusurile se înmulţesc, profitând din plin de pe urma încălzirii globale şi poluării

Malaria, hepatita sau gripa aviară sunt boli care se transmit din ce în ce mai mult din cauza încălzirii globale

Holera apare din cauza unor virusuri care se găsesc în apele murdare şi în locurile în care sunt deversate dejecţii

Alergiile sunt puternic influenţate de schimbările climatice, deoarece sunt declanşate de alergenii care sunt purtaţi de vânt

Malaria se află în topul epidemiilor şi se transmite prin înţepăturile ţânţarilor.

Peste două milioane de oameni mor, anual, pe glob, din cauza malariei

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite