Campanie de vaccinare ratată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În a cincea zi a campaniei de vaccinare, în Sălaj sunt şcoli unde toţi părinţii au refuzat ca fetiţele lor de clasa a IV-a să fie vaccinate. În şcolile din Zalău, de exemplu, doar nouă

În a cincea zi a campaniei de vaccinare, în Sălaj sunt şcoli unde toţi părinţii au refuzat ca fetiţele lor de clasa a IV-a să fie vaccinate. În şcolile din Zalău, de exemplu, doar nouă părinţi au fost de acord cu vaccinarea. Astfel, la şcolile gimnaziale „Corneliu Coposu”, „Vasile Goldiş”, „Simion Bărnuţiu” şi „Iuliu Maniu”, nicio fetiţă din clasa a IV-a nu va fi vaccinată.

La sat e la fel

Nici la celelalte şcoli situaţia nu stă mai bine. La Liceul „Avram Iancu”, din 28 de fete, doar patru vor fi vaccinate, iar la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr”, din 37 de părinţi, doar trei şi-au exprimat acordul. În ceea ce priveşte şcolile din mediul rural, lucrurile stau la fel.

Idei preconcepute

Potrivit informaţiilor primite de la Autoritatea de Sănătate Publică Sălaj, până la această oră au fost adunate datele din cinci comune. Astfel, din 76 de fete, doar 24 vor fi vaccinate împotriva virusului Papilloma Uman (HPV). În plus, în comunele Surduc şi Gârbou, toţi părinţii au semnat declaraţia de refuz.

Dr. Lucian Blaga, medicul de familie din Gârbou a precizat că părinţii au venit la şedinţe cu idei preconcepute şi nici nu au vrut să audă despre beneficiile vaccinului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite