Campanie "şoc" împotriva anorexiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotograful italian Oliviero Toscania a demarat o campanie împotriva anorexiei şi a publicat, in ediţia de luni a ziarului La Republica, fotografia unei tinere anorexice care pozează fără

Fotograful italian Oliviero Toscania a demarat o campanie împotriva anorexiei şi a publicat, in ediţia de luni a ziarului La Republica, fotografia unei tinere anorexice care pozează fără haine.

Campania se numeste "NU-Anorexiei" şi este susţinută de casa de modă italiană, "No-l-ita".

"De câţiva ani încoace am devenit interesat de această boală. Cine este responsabil? Media in general, televizorul, moda. Astfel, consider că este foarte interesant faptul că o casă de modă susţine o astfel de campanie", a declarat Toscania pentru ziarul francez Liberation.

Fotografiile "anti-anorexie" realizate de fotograful italian vor putea fi vazute şi pe panourile publicitare de mari dimensiuni din principalele oraşe italiene.

Anorexia este o tulburare de alimentaţie caracterizată de refuzul de a menţine o greutate corporală normală, ceea ce conduce la o greutate mai mică de 85% din greutatea ideală raportată la vârstă şi înălţime. Deşi pot fi afectaţi şi bărbaţii de această boală, ea este de 20 de ori mai des întâlnită la femei, în special tinere anterior sănătoase, care devin exagerat de preocupate de forma şi greutatea corpului.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite