Campanie electorală cu pomeni şi plângeri la poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turul doi al alegerilor pentru primar din localitatea constănţeană Ghindăreşti s-a transformat într-un adevărat circ local, cu iz penal, în care actori principali au fost reprezentanţii

Turul doi al alegerilor pentru primar din localitatea constănţeană Ghindăreşti s-a transformat într-un adevărat circ local, cu iz penal, în care actori principali au fost reprezentanţii PSD

Mai multe microbuze încărcate cu alimente şi încălţăminte au poposit joia trecută în localitatea Ghindăreşti. Profitând de sărbătoarea populară a morţilor, în care se împart alimente pentru sufletele celor decedaţi, reprezentanţii PSD au intrat în fiecare casă cu pungi încărcate cu produse alimentare pentru ca oamenii să le voteze candidatul. Democraţii i-au filmat şi totul a culminat cu intervenţia poliţiei şi a Parchetului.

"Ne-au furat până şi sărbătoarea morţilor", spuneau ieri localnicii din Ghindăreşti, supăraţi că politicienii le-au călcat în picioare tradiţia pentru a le lua voturile în turul doi al alegerilor locale pentru funcţia de primar.

Comuna Ghindăreşti se află la mai bine de 70 km distanţă de municipiul Constanţa, pe malul Dunării. Săptămâna trecută, localnicii au sărbătorit Săptămâna Morţilor, prilej cu care tradiţia le cere să împartă alimente pentru sufletul celor decedaţi. Sărbătoarea lor a fost speculată din plin de politicienii PSD, care nu au ezitat să-şi facă imagine electorală. Astfel, încă de joi, mai multe microbuze pline cu sacoşe cu suc, făină, ulei, portocale şi încălţăminte au ajuns în comună. Candidatul PSD la funcţia de primar, Gavrilă Vasile, ajutat de oameni din echipa de campanie, au început să împartă din casă în casă pungile respective. Democraţii, care au filmat toată acţiunea, au depus plângere la poliţie.

"Am surprins mai multe persoane, printre care şi candidatul PSD, care împărţeau pachete prin comună. Am filmat toată faza, după care am depus plângere la poliţia din localitate. Sesizarea a fost trimisă mai departe la Parchetul din Hârşova. Chiar şi după această plângere au continuat să împartă sacoşe, dar pe alte străzi", ne-a declarat Senol Zevri, vicepreşedinte PD. Pus în faţa probelor video, candidatul social-democrat nu şi-a făcut prea mari griji: "Sunt pachete pentru morţi".

Fiul defunctului primar, scos şi el la înaintare

Văzând că s-au sesizat Poliţia judeţeană şi procurori de la Parchetul din Hârşova, pesediştii au schimbat tactica sâmbătă, când campania electorală era oficial încheiată.
S-au folosit de familia fostului primar, Ilie Lintarov, decedat la sfârşitul anului trecut. L-au trimis pe fiul defunctului, un tânăr de 19 ani, cu un microbuz plin de sacoşe să împartă pachetele respective prin comună pentru sufletul tatălui său, deoarece "era Săptămâna Morţilor". Până la scandal n-a mai fost decât un pas. Reprezentanţii PD au blocat maşina respectivă, l-au dus pe şofer şi pe fiul fostului primar la poliţie.

Scrutinul de ieri ar putea fi anulat

Scrutinul care a avut loc ieri s-a desfăşurat în aceeaşi notă de circ ca şi campania electorală. Votul s-a deschis cu o contestaţie a Alianţei, care reclama faptul că PSD are sediul de campanie deschis la o distanţă de 50 de metri de secţia de votare, deşi legea interzice acest lucru pe o distanţă de 500 de metri. Lideri ai PSD, în frunte cu Nicuşor Constantinescu, prim-vicepreşedinte al partidului şi preşedintele CJC, au stat permanent în faţa secţiei de votare. PD a formulat plângerea la biroul electoral dimineaţă, iar la orele prânzului nu se luase nicio măsură. Senol Zevri avertiza că s-ar putea să ceară anularea rezultatului votului, însă decizia va fi luată azi sau mâine.

Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale (…) se pedepsesc cu închisoare de la şase luni la cinci ani.
Legea 67/2004 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite