Campanie electorală cu galeria Poli Iaşi şi majorete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerile pentru funcţia de primar din comuna Comarna au transformat până mai ieri anonima localitate în teatru de operaţiuni pentru oamenii politici din Iaşi Comuna ieşeană Comarna

Alegerile pentru funcţia de primar din comuna Comarna au transformat până mai ieri anonima localitate în teatru de operaţiuni pentru oamenii politici din Iaşi

Comuna ieşeană Comarna a devenit în aceste zile centrul politicii din judeţul Iaşi. Alegerile pentru funcţia de primar, care survin după ce Comarna s-a desprins din comuna Osoi,
i-au mobilizat pe toţi mai-marii politici ai judeţului. Alături de cei şase candidaţi, unul independent şi restul de la PC, PRM, PD, PNL şi PSD, aceştia bat comuna în lung şi în lat, intrând în cârciumi, în casele oamenilor şi oprind pe uliţe trecătorii. Cei mai înfocaţi sunt Gheorghe Nichita (PSD) şi Relu Fenechiu (PNL).

Şefii filialelor din Iaşi ale formaţiunilor politice, printre care Gheorghe Nichita şi Relu Fenechiu, au urcat la bordul luxoaselor maşini pentru a veni să-i convingă pe toţi localnicii din Comarna, cu haine peticite, să le voteze candidaţii. Duminică, în faţa Casei de Cultură din localitate, o clădire despre care politicienii prezenţi spuneau că "arată mai rău decât cea în care a fost spânzurat dictatorul irakian Saddam Hussein", au parcat maşinile mai-marilor politici din Iaşi. "Maşinile ăstea fac cât tătă comuna", a spus un localnic, arătând cu jind înspre automobilele Mercedes, Crysler, Audi şi Skoda, parcate în centrul comunei.

Suporterii Poli, momiţi cu alcool

Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului şi preşedinte al PSD Iaşi, a descălecat la Comarna dintr-o superbă Skoda. Împreună cu preşedintele CJ Iaşi, Lucian Flaişer, Nichita a intrat în Căminul Cultural prin mijlocul galeriei de la Politehnica Iaşi. "Ultraşii", cu fulare albastre la gât, au scandat la adresa "suporterilor adverşi", mai ales a tinerelor liberale care fluturau steguleţe galbene, cuvinte ce ţin de ştiinţa anatomiei. Pentru ca suporterii Politehnicii să aibă suficientă forţă în exprimare, ei au primit, la intrarea în Casa de Cultură, mai multe PET-uri cu alcool. După plecarea lui Nichita, suporterii au luat-o la vale pe uliţă, fiind recuperaţi de maşinile membrilor PSD şi transportaţi apoi la Iaşi. Nemulţumiţi parcă de prestaţia candidatului PSD în meciul pentru Primăria Comarna, unii dintre suporteri au mai aruncat printre dinţi un "Fortza Poli, ole!", înainte de a părăsi definitiv comuna. În Comarna au mai rămas apoi câţiva pesedişti, printre care şi deputatul Mihai Dumitriu, care s-a urcat pe stâlpi pentru a lipi afişe.

"Candidatul PNL, cel mai tare e!"

Comarna este o comună importantă şi pentru liderii PNL Iaşi. Primarii din celelalte comune limitrofe sunt liberali, iar liderii PNL vor ca viitoarea comună să aibă un primar din aceeaşi formaţiune.

Din Răducăneni, comună aflată la vreo 10 km, liderii PNL au adus vreo 20 de tinere "înarmate" cu steguleţe galbene. "Candidatul PNL, cel mai tare e!", scandau fetele cât le ţineau plămânii, pentru a acoperi glasurile "ultraşilor", care susţineau PSD-ul. "Frumoase…., dar au altă culoare. Or fi având 18 ani?", spuneau cu năduf câţiva suporteri ai Politehnicii. "Noi nu facem ca voi. Nu folosim minore. Fetele sunt membre PNL", a ripostat unul dintre şefii formaţiunii, auzind discuţia suporterilor de la Politehnica - PSD.

În momentul în care galeriile dădeau semne de oboseală, pe uliţă şi-a făcut apariţia o Dacie cu difuzoare.

"Votaţi candidatul democrat!!!", urla şoferul, în timp ce încerca să treacă printre căruţe.

Cei mai puţin zgomotoşi erau însă doi tineri cu geci albastre inscripţionate "Afirmă-te române!", care au intrat în curţile oamenilor înmânând pliante despre PC şi Dan Voiculescu.

Alegerile care vor avea loc duminică, 4 februarie, au crescut vânzările de alcool în Comarna, cei şase candidaţi aruncând în luptă importante resurse pentru a stinge focul din gâtul localnicilor şi pentru a le smulge voturile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite