Campania „Adevărul“ a demis un secretar de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Costin, ieri în Guvern, azi în arestul poliţiei
George Costin, ieri în Guvern, azi în arestul poliţiei

George Costin, reprezentantul revoluţionarilor în Guvern, a fost eliberat din funcţie după ce DNA Piteşti l-a reţinut, ieri, pentru 24 de ore.

George Costin, secretarul de stat pentru problemele revoluţionarilor, a fost reţinut, ieri, de DNA pentru 24 de ore, fiind acuzat de luare de mită şi organizarea unei reţele care a făcut trafic cu certificate de revoluţionar. Costin a fost ridicat de poliţişti şi dus la DNA Piteşti pentru audieri, de unde a ieşit sub escortă, fiind dus în arestul Poliţiei Judeţene Argeş. Costin urmează să fie prezentat magistraţilor Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă. Ieri după-amiază, el a fost demis din funcţia de secretar de stat.

Arestarea lui George Costin vine după ce ziarul „Adevărul" a scris, încă din vara anului trecut şi inclusiv în ziarul de ieri, mai multe articole despre neregulile grave comise de acesta. Am prezentat documente şi mărturii ale unor revoluţionari cărora Costin le-a cerut comisioane grase în schimbul obţinerii unor certificate de revoluţionar. Ancheta DNA se centrează pe un document prezentat de „Adevărul" încă din iulie 2011. Este vorba despre o listă cu persoane despre care conducerea Uzinei IMGB confirma că ar fi participat la Revoluţie în zona întreprinderii şi care a fost folosită ca dovadă în dosarele a numeroşi revoluţionari. Costin a falsificat această listă pe care a introdus persoane care n-aveau nicio legătură cu Revoluţia, semnând în locul directorului IMGB! „E semnătura mea pe document, eu am confirmat către comisie cu acest tabel. Lista am întocmit-o eu şi îmi asum responsabilitatea. Poate trebuia să fie numele meu şi apoi să semnez, nu să fie numele directorului IMGB şi sub el semnătura mea. Nu-mi dau seama de ce am procedat aşa la vremea aceea", s-a justificat Costin în faţa reporterilor „Adevărul". Prin documentul falsificat, el a obţinut certificate de revoluţionar pentru 2.337 de oameni de pe tot cuprinsul ţării!

O afacere de milioane de euro

De asemenea, „Adevărul" a prezentat contractele de reprezentare pe care George Costin le-a încheiat cu membrii asociaţiei sale, obligându-i să-i cedeze un procent însemnat din sumele primite retroactiv de la bugetul de stat. Este vorba de sume uriaşe, în cele mai multe cazuri de peste 100 de milioane de lei vechi, care, înmulţite cu cei peste 3.000 de revoluţionari din asociaţia condusă de Costin, scot la iveală o afacere de milioane de euro construită în jurul certificatelor de revoluţionar.

2,47 milioane de lei este, conform DNA, suma intrată direct în contul lui George Costin din afacerea cu certificate.

Revoluţia escrocilor

Cea mai bună dovadă a caracatiţei care a cuprins fenomenul revoluţionarilor este soarta a doi dintre cei mai importanţi lideri ai acestei categorii. George Costin este al doilea secretar de stat al revoluţionarilor care ajunge după gratii în decurs de numai o lună. În urmă cu câteva săptămâni, fostul deputat PSD Emil Cutean a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru delapidarea unor fonduri destinate asociaţiilor de revoluţionari. Cel care a depus plângere împotriva lui a fost chiar George Costin. Cei doi s-au aflat într-un lung război care a pornit de la banii revoluţionarilor.

Ziarul „Adevărul“ a scris, încă din 22 iulie 2011, despre fabrica de revoluţionari condusă de George Costin



Doru Mărieş rămâne alături de George Costin

Reţinerea lui George Costin vine tocmai în ziua în care Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a luat în discuţie o nouă lege a revoluţionarilor, la care Costin a propus cele mai multe amendamente. Este, de fapt, o încercare a acestuia de a spori privilegiile revoluţionarilor şi de a-şi apăra anumite interese. Legea este susţinută vehement şi de Doru Mărieş, preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie", care împlineşte astăzi 100 de zile de grevă a foamei şi ameninţă că nu va renunţa până când nu va vedea legea adoptată.

Ziarul „Adevărul“ a scris, încă din 22 iulie 2011, despre fabrica de revoluţionari condusă de George Costin

Una dintre notificările prin care George Costin îşi soma revoluţionarii din asociaţie să-i plătească dijmă



Prin noua lege, Costin şi Mărieş urmăresc să-i facă pe revoluţionari dependenţi de asociaţii, introducând un amendament prin care aceştia nu pot încasa indemnizaţie fără o declaraţie avizată de o asociaţie legal constituită. De asemenea, legea mai conţine amendamente scandaloase prin care indemnizaţiile lunare ar urma să fie primite şi de revoluţionarii cu venituri peste salariul mediu brut, precum şi de copiii de erou-martir care au depăşit vârsta majoratului. Legea a fost luată în discuţie aseară târziu, iar astăzi ar trebui să intre în plen.

Doru Mărieş nu se delimitează de George Costin nici în al doisprezecelea ceas. Pe site-ul Asociaţiei „21 Decembrie", Mărieş acuză că reţinerea lui Costin a avut drept scop împiedicarea acestuia de a participa la Comisia juridică, unde ar fi trebuit să susţină legea. „Dorite sau nedorite de comunişti şi acoliţii lor, Legea recunoştinţei, Legea pentru imprescriptibilitatea crimelor şi Legea lustraţiei vor fi votate de actuala majoritate parlamentară", asigură Doru Mărieş.

Ponta îşi critică fostul coleg

Reţinerea lui George Costin, membru PDL, a provocat reacţii dure ale Opoziţiei. „George Costin şi Doru Mărieş sunt cei doi impostori care au relaţii toxice cu preşedintele Traian Băsescu şi cu PDL şi au reprezentat tot ceea ce înseamnă murdărirea idealurilor celor care au ieşit în stradă în decembrie 1989. Dacă Justiţia îşi face datoria, mai bine mai târziu decât niciodată", a declart Victor Ponta, preşedintele PSD.

Ponta uită că, în timpul guvernării Năstase, pe când era şeful Corpului de Control al Guvernului, a fost coleg cu cel pe care îl numeşte acum impostor. Costin, un mare traseist politic, era atunci membru PSD şi subsecretar de stat al revoluţionarilor. A fost perioada în care a comis o mare parte a neregulilor pentru care se află acum după gratii.

Una dintre notificările prin care George Costin îşi soma revoluţionarii din asociaţie să-i plătească dijmă
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite