“Campania de culegere a strugurilor atrage în Spania tot mai mulţi străini” – Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Evacuarea românilor din Txona trebuie să fie făcut printr-un ordin judecătoresc”, scrie “Diario Vasco”. Un grup de ţigani de naţionalitate română care au ocupat un edificiu din

Evacuarea românilor din Txona trebuie să fie făcut printr-un ordin judecătoresc”, scrie “Diario Vasco”. Un grup de ţigani de naţionalitate română care au ocupat un edificiu din localitatea Txona sunt principala problemă, din ultimele săptămăni, a primăriei din oraş. Aceştia nu pot fi evacuaţi decât dacă proprietarul edificiului depune un denunţ iar judecătoria ordonă evacuarea lor.

Judecătorul a dat ordin de evacuare a unor români care cupau ilegal o parcelă de pământ dintr-o fermă din Morales de Toro”, publică “Norte de Castilla”. Proprietarul unei ferme din Morales de Toro, Castilla y Leon, a depus la Garda Civilă, acum două luni, un denunţ prin care cerea evacuarea a 40 de persoane care şi-au pus campamentul pe propietatea sa. Este vorba despre un grup de ţigani de naţionalitate română pe care, printr-un ordin judecătoresc, poliţia locală i-a evacuat în cursul zilei de ieri.

Campania de culegere a strugurilor atrage în zonă tot mai mulţi străini”, publică “Norte de Castilla”. Fermierii din Castilla y Leon au constat că în acest an numărul străinilor care au venit în comunitate pentru a munci în campania agricolă de culegere a strugurilor este mult mai mare decât în anii precedenţi.

Au fost arestaţi posibilii autori a nouă furturi din staţii de alimentare cu benzină”, titrează “Diario Montanes”. Poliţia Naţională şi Garda Civilă au arestat cinci indivizi, toţi de naţionalitate română, acuzaţi de nouă furturi din tot atâtea staţii de alimentare cu benzină din oraşele Santander, Torrelavega, Los Corales şi Reinosa. Aceleaşi persoane sunt suspecte pentru furtul comis într-un restaurant din Arenas de Igunya, Cantabria.

Poliţa naţională arestează cinci români ca posibili autori a cinci furturi comise în Astorga”, infromează “Leon Noticias”. “Funcţionari ai corpului de poliţie din Astorga, provincia Leon, au arestat cinci români care au fost surprinşi în timp ce încercau să fure produse cosmetice dintr-o parfumerie. În autoturismul acestora au fost găsite 80 de parfumuri care se presupune că au fost furate.

Zilele Interculturale vor arăta modul de viaţă a celor 6.000 de imigranţi din localitate”, scrie “La Region”. Consiliul a organizat, pentru prima dată, în zilele de 21-24 ale lunii octombrie, “Sărbătoarea interculturală” din oraşul Ourense. Astfel, cei 6.000 de imigranţi care trăiesc în localitate vor putea să-şi arate obiceiurile culturale ale ţării din care provin. La ora actuală, cei mai mulţi imigranţi provin din Portugalia, românii care locuiesc în Ourense fiind în număr de 472 de persoane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite