Căminul de bătrâni din Braşov, hotel de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

plăţile pentru întreţinerea acestui colos se cifrează, lunar, la 2,5 miliarde de lei. Iar asta fără să fie luate în calcul salariile personalului pentru îngrijirea a 200-230 viitori

plăţile pentru întreţinerea acestui colos se cifrează, lunar, la 2,5 miliarde de lei. Iar asta fără să fie luate în calcul salariile personalului pentru îngrijirea a 200-230 viitori locatari.
Consiliul Local trebuie să ia o decizie asupra modului cum va fi utilizat complexul, întrucât efortul bugetar este considerat mult prea mare. Cert este că primii locatari vor fi cei 100 de vârstnici din căminul de pe Lacea. "Pentru aceasta, ei vor plăti o contribuţie care poate fi de până la 60% din pensie, conform legii", spune viceprimarul Gabriel Andronache. Intenţia municipalităţii este ca o altă parte din locuinţe să fie închiriate familiilor de vârstnici evacuate din casele naţionalizate.

Asociere pentru exploatarea bazei de tratament
Baza de tratament are o suprafaţă de 1.700 mp, cu spaţii pentru hidroterapie, termoterapie, un bazin pentru kinetoterapie, cinci căzi pentru băi diverse, spaţii pentru împachetări şi băi de lumină. Au fost prevăzute locuri pentru şase posturi pentru tratamente cu curenţi de joasă şi înaltă frecvenţă, un spaţiu pentru tratamente în câmp electrostatic, trei posturi pentru actinoterapie şi două posturi pentru băi galvanice. "Intenţionăm să ne asociem cu o firmă privată, de preferinţă o societate care îşi desfăşoară activitatea în domeniul medical, pentru ca în altă parte a clădirii să se poată face exploatarea bazei de tratament existentă în cămin", a precizat viceprimarul Gabriel Andronache.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite