Camere video în şcoli, pentru depistarea celor care dau jos perdelele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Colegiului Naţional "Ion Minculescu" din Slatina a decis să instaleze nu mai puţin de 16 camere video în incinta unităţii de învăţământ, pentru a afla cine dă jos, în

Conducerea Colegiului Naţional "Ion Minculescu" din Slatina a decis să instaleze nu mai puţin de 16 camere video în incinta unităţii de învăţământ, pentru a afla cine dă jos, în fiecare zi, perdelele de pe holurile instituţiei.

Decizia amplasării camerelor în şcoală nu a fost luată oricum, ci în cadrul unei şedinţe a Consiliului de Administraţie, care s-a întrunit în urmă cu o lună de zile. Investiţia în echipamentele video, inaugurată ieri, este considerată de conducerea liceului de mare importanţă pentru cei care frecventează cursurile acestei unităţi de învăţământ.

Sistemul de supraveghere, alcătuit din 16 camere de luat vederi, transmite imagini atât către centrul de monitorizare aflat în biroul directorului instituţiei, Aurelia Cotoşman, cât şi de pe holuri, toalete şi curtea colegiului. Directorul Aurelia Cotoşman a declarat că, în scurt timp, imaginile surprinse de camerele de supraveghere vor ajunge şi în cancelarie, astfel încât profesorii să poată interveni la nevoie. Aurelia Cotoşman speră, în acelaşi timp, ca sistemul de supraveghere nou instalat să permită şi o mai bună disciplină şi să stopeze fumatul în şcoală.

Echipamentul video inaugurat ieri la Colegiul din Slatina a costat 14.000 de lei, bani ce provin, în mare parte, din premiul pentru management obţinut de directorul instituţiei din partea ministerului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite