Camera a respins reducerile fiscale cerute de conservatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest amendament, votat ieri de deputaţii din Comisia buget-finanţe, a fost acceptat de ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, prezent la lucrări. Microîntreprinderile care au optat pentru

Acest amendament, votat ieri de deputaţii din Comisia buget-finanţe, a fost acceptat de ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, prezent la lucrări. Microîntreprinderile care au optat pentru sistemul de impozitare a veniturilor şi realizează venituri anuale de peste 100.000 de euro vor trece obligatoriu la sistemul de impunere asupra profitului, pentru toate veniturile şi cheltuielile realizate în cursul anului fiscal, începând cu 1 ianuarie al anului respectiv. O veste bună şi pentru cei care realizează venituri din activităţi agricole, după ce deputaţii din comisia amintită au luat decizia de amânare a acestui impozit, de 2%, pentru 1 ianuarie 2008.

Cota redusă de TVA rămâne la 9%
Deputaţii au respins amendamentul adoptat în Senat, de micşorare a cotei reduse de TVA, de la 9 la 7%, la biletele pentru muzee, cinematografe şi livrare de manuale şcolare, cărţi, ziare şi reviste, proteze şi medicamente, precum şi la cazarea în sectorul hotelier. Aceeaşi soartă a avut-o şi amendamentul privind scutirea de la plată a impozitului pe profitul reinvestit, cu toată opoziţia reprezentantului Partidului Conservator, Gabriela Iordache, care a anunţat că PC nu va vota Codul Fiscal din această cauză.
Reprezentanţii puterii au declarat că aplicarea scutirii de la plata impozitului pe profitul reinvestit ar diminua veniturile bugetului cu 30-50 miliarde lei vechi/an.
A fost respinsă şi propunerea conservatorilor de includere a alimentelor de bază în categoria produselor pentru care se plăteşte o cotă redusă de TVA. Amendamentele propuse de senatorul liberal Ionuţ Popescu privind impozitarea câştigurilor de pe piaţa de capital au fost acceptate în totalitate.
Astfel, câştigul net anual al fiecărui contribuabil din titlurile de valoare înstrăinate sau răscumpărate, începând cu 1 ianuarie 2007, într-o perioadă mai mare de un an de la data dobândirii, se impozitează cu 1%. Pentru o perioadă mai mică de un an, impozitul va fi de 16%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite