Camera de Comerţ a premiat firmele din Codlea care au distrus industria avicolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fermele avicole din Codlea au fost premiate pentru rezultatele economice de anul trecut. La secţiunea agricultură, la întreprinderi mici, se află Patiprod Co SRL, iar pe locul secund, Drakom Silva

Fermele avicole din Codlea au fost premiate pentru rezultatele economice de anul trecut. La secţiunea agricultură, la întreprinderi mici, se află Patiprod Co SRL, iar pe locul secund, Drakom Silva SRL.
Topul firmelor la nivel judeţean, realizat de Camera de Comerţ şi Industrie din Braşov, a fost organizat cu mult fast în acest an, la a XIII-a ediţie. Rezultatele financiare ar fi trebuit dublate de condiţii precum lipsa datoriilor la bugetul local şi de stat şi absenţa unor fapte grave de notorietate publică. Firmele ar fi trebuit descalificate şi dacă aveau incidente comerciale. Patiprod a intrat în scandalul gripei aviare după ce virusul a pătruns în fermele de pui. "Meritul" celor de la Drakom este de a fi răspândit H5N1, încălcând grav legislaţia în vigoare prin comercializare de păsări fără acte, nerespectarea unor condiţii minime de biosecuritate etc. Explicaţia oferită de Camera de Comerţ a fost că topul firmelor se referă doar la activitatea din 2005. Un lucru remarcat a fost şi faptul că nici una din firmele omului de afaceri Maor Zinger nu a fost premiată, deşi este considerat "investitor strategic" la Braşov. La firmele lui Zinger a fost declanşat un control amplu de către Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, dar de câteva luni lucrurile au rămas la stadiul de "se cercetează". Tot o premieră la evenimentul din acest an a fost absenţa tuturor parlamentarilor de Braşov, deşi firmele unora dintre ei au fost premiate. De fapt, toţi politicienii au fost "timizi" şi nu şi-au ridicat diplomele, delegând reprezentanţi ai societăţilor pe care le patronează.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite