Calvar în estul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici nu s-au terminat lucrările pe bulevardele Moşilor şi Colentina, că alte noi şantiere vor restricţiona traficul pe două dintre cele mai circulate artere din Bucureşti: Ştefan cel Mare

Nici nu s-au terminat lucrările pe bulevardele Moşilor şi Colentina, că alte noi şantiere vor restricţiona traficul pe două dintre cele mai circulate artere din Bucureşti: Ştefan cel Mare şi Iancu de Hunedoara

Dacă la începutul anului, bucureştenii s-au arătat oarecum împăcaţi cu vestea că, în 2007, Capitala va fi un şantier imens, în prezent, puţini mai rezistă în faţa prafului şi a restricţiilor de trafic impuse de lucrările începute aproape concomitent. Astfel, estul Capitalei va fi practic paralizat, de la începutul săptămânii viitoare.

De luni, îi vine rândul altei artere principale de circulaţie să intre în reparaţie generală. Traficul pe Şoseaua Ştefan cel Mare va fi restricţionat cel puţin o jumătate de an. Cel puţin aşa spun autorităţile, deşi termenul de execuţie precizat la licitaţie este de un an. În această perioadă, se va schimba linia de tramvai, iar carosabilul va fi asfaltat.

Obor - Pe aici nu se trece!

Cel mai dificil punct al lucrării de pe Ştefan cel Mare este intersecţia de la Bucur Obor. Liniile de tramvai de pe marginea pasajului vor fi mutate pe mijloc şi vor trece pe deasupra actualei staţii de metrou. Pentru această operaţiune, traficul prin pasajul Obor va fi şi el restricţionat.

La suprafaţă va fi un adevărat calvar. Liniile de tramvai vor fi scoase, iar carosabilul lăţit pe ambele părţi. Intersecţia de la Obor va fi reconfigurată, aşa că în nodul de circulaţie dintre Ştefan cel Mare cu Moşilor şi Colentina va fi un trafic infernal. În plus, pe deasupra pasajului se va circula, în viitor, printr-un sens giratoriu. Lucrările la linia de tramvai nu vor ierta nici bulevardul Iancu de Hunedoara. Aici, lucrările vor ţine aproape o jumătate de an, începând de luni. De la începerea restricţiilor, tramvaiele nu vor mai circula pe cele două bulevarde.

Se lungeşte Doamna Ghica

Dacă tot suntem în estul Capitalei, trebuie să mai punctăm o lucrare: lungirea străzii Doamna Ghica cu aproximativ doi kilometri, până la intersecţia cu Şoseaua Pantelimon. În zona căii ferate Bucureşti-Constanţa, va fi construit un pasaj suprateran, peste pachetul de linii. Şi asta nu e tot.

Lucrarea, care se află acum în execuţie, va fi gata abia la jumătatea lui octombrie, anul viitor. Potrivit oficialilor din Primăria Capitalei, în reparaţie va intra şi porţiunea dintre Doamna Ghica şi Baicului. Aici, traficul va fi restricţionat în perioada în care se va asfalta, cel mai probabil la toamnă.

Se redeschide 1 Decembrie

În concluzie, estul Capitalei va fi aproape izolat de restul Bucureştiului din punctul de vedere al traficului. Se lucrează pe Moşilor şi Colentina, zona de nord-est a inelului central de circulaţie (Ştefan cel Mare-Iancu de Hunedoara) intră de luni în lucru, iar în curând, vor începe şi lucrările de modernizare a Şoselei Pipera care sunt acum în pregătire.

După termenele stabilite în urma licitaţiilor, blocajele în trafic vor dura cel puţin până la jumătatea anului viitor.

După atâtea veşti rele, primăria vine şi cu una bună: săptămâna ce urmează se va redeschide bulevardul 1 Decembrie, închis în toamna anului trecut pentru schimbarea liniei de tramvai şi modernizarea sistemului rutier.

Rute ocolitoare

Şoseaua Iancului-Pantelimon-Fundeni-Colentina sau Barbu Văcărescu-Pipera-Şoseaua de Centură. Totuşi, lucrările din est şi nord-est vor aglomera şi ele peste măsură drumurile din nord, dar şi Centura Capitalei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite