Caltaboşi pentru Dumnezeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Impostura îneacă România de azi, în politică, economie sau învăţământ . Inaintea meciurilor importante ale Stelei, Gigi Becali îşi ia traista cu bani în băţ şi pleacă la Muntele

Impostura îneacă România de azi, în politică, economie sau învăţământ .

Inaintea meciurilor importante ale Stelei, Gigi Becali îşi ia traista cu bani în băţ şi pleacă la Muntele Athos. Probabil, în mintea patronului, Dumnezeu este un fel de Remeş unde te duci cu geanta de caltaboşi ca să te ajute cu un gol, cu un penalty, sau să-l facă pe arbitru să dea în orbul găinilor când unul dintre băieţi pune mâna pe minge în careu. Ceea ce s-a văzut de la o poştă în urma meciului de la Sevilla este că Războinicul e gol. Şi-a pus doar pancarta Stelei de gât şi defilează cu ea prin Europa.

Ca orice megaloman, nu‑şi asumă nicio responsabilitate. Şi-a adus numai slugi în jur, dictează echipei, se visează antrenor şi mare strateg, dar vina pentru eşecuri este numai a jucătorilor. De parcă nu Gigi Becali se bate cu pumnul în piept că el e patronul şi numai el spune cine intră pe teren. I-a dat afară pe toţi cei care nu-i fac pantofii zi de zi, l-a umilit pe Hagi.

Şi nu este vorba numai despre un club de fotbal. Gigi Becali candidează ca şef de partid pentru a ne reprezenta în Parlamentul European văzându-se cât de curând preşedinte al românilor. Este unul dintre stâlpii societăţii, chemat cu asiduitate să ne ofere pe toate canalele mass-media prinosul înţelepciunii sale. Fenomenul nu este izolat. Incompetenţa şi impostura îneacă România de azi, fie că e vorba de politică, economie sau învăţământ universitar.

Singurul principiu valabil şi respectat de toată lumea a rămas banul. El face dintr-un cretin analfabet ditamai profesorul universitar care la rândul lui va da diplome de doctorat altor idioţi. Bine, bine, ce fac adevăratele valori ale României? Unde se aude vocea lor? În străinătate, de cele mai multe ori. Oamenii şi-au luat lumea în cap şi pleacă unde văd cu ochii căutând societăţi normale. Acolo unde profesorul este profesor, medicul-medic şi prostituata‑prostituată, fiecare la locul lui.

Pentru mulţi dintre cei rămaşi în ţară, soluţia a fost să se pună în slujba imposturii. Îşi asigură viaţa până la adânci bătrâneţi pe baza convingerii că oricum nu se poate face nimic. Aşa că "pupă-l în bot şi papă-i tot", după vechiul principiu al lui Ghiţă Pristanda. Elitele civice se îmbulzesc să-şi ofere serviciile unuia sau altuia dintre puternicii zilei, încercând să târască după ele poporul către orizonturi întotdeauna izbăvitoare. Soluţiile sunt mesianice, ca în cazul votului uninominal, care ne va aduce politicienimai curaţi, ca argintul strecurat. Bine că, în ziua de azi, nu mai apare un nou Eminescu. L-ar fi pus să scrie: "Ce‑ţi doresc eu ţie/ Scumpă Becalie!"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite