Calitatea aerului, monitorizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii municipiului Deva, judeţul Hunedoara, se pot informa zilnic despre calitatea aerului pe care îl respiră. În centrul localităţii a fost montat, ieri, un panou de informare care

Locuitorii municipiului Deva, judeţul Hunedoara, se pot informa zilnic despre calitatea aerului pe care îl respiră. În centrul localităţii a fost montat, ieri, un panou de informare care arată nivelul de poluare al aerului. Datele către acest panou sunt "recoltate" de două staţii de analiză, una amplasată în zona industrială a oraşului, iar cealaltă într-o zonă cu trafic rutier intens din municipiu. Staţiile de analiză au ajuns la Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara după ce Ministerul Mediului a semnat un memorandum de finanţare cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

"Judeţul Hunedoara trebuia să primească şase staţii de monitorizare continuă a calităţii aerului, dar două s-au pierdut şi au ajuns doar patru. Două dintre ele au fost montate în municipiul Deva, una în municipiul Hunedoara, iar a patra în oraşul Călan. Astăzi (n.r. - ieri) a fost montat în Deva şi panoul care arată populaţiei calitatea aerului respirat cu privire la poluanţii gazoşi şi a pulberilor", declară Georgeta Barabaş, consilier APM Hunedoara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite