Călin Popescu Tăriceanu critică salariile "ameţitoare" ale judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu a reluat, ieri, criticile la adresa judecătorilor care au legiferat majorarea propriilor salarii. "După părerea mea, în prezent, în sistemul de

Prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu a reluat, ieri, criticile la adresa judecătorilor care au legiferat majorarea propriilor salarii.

"După părerea mea, în prezent, în sistemul de justiţie au apărut, prin această manieră de legiferare în interes propriu a judecătorilor, nişte salarii care au ajuns la nivele pe care le consider absolut aberante şi nejustificate. Au depăşit orice limită, inclusiv a bunului-simţ", a declarat premierul Tăriceanu. El consideră că nivelul salariilor judecătorilor poate fi catalogat ca fiind chiar "ameţitor".

Prim-ministrul a anunţat că Ministerul Justiţiei va transmite Comisiei Europene, la începutul lunii iunie, completări la raportul privind progresele în reforma justiţiei, aprobat de guvern şi trimis oficialilor de la Bruxelles la sfârşitul lunii martie, astfel încât şi aceste date să fie luate în calcul la redactarea următorului raport de monitorizare a României, pe care CE îl va prezenta, probabil, în luna iulie.

Tăriceanu a arătat că noul ministru al justiţiei, Cătălin Predoiu, beneficiază de întregul sprijin al guvernului pentru acţiunile viitoare "deloc simple" şi a apreciat că noul ministru şi-a dovedit deja, pe parcursul celor două luni de la preluarea mandatului, capacitatea de a "urni" anumite proiecte blocate.

Premierul a participat la conferinţa de presă organizată de Cătălin Predoiu, căruia i-a promis tot sprijinul guvernului în înfăptuirea reformei sistemului judiciar. În replică, preşedintele CSM, Lidia Bărbulescu, a precizat că declaraţiile premierului reprezintă "afirmaţii de natură să afecteze încrederea publică în actul de justiţie şi o percepţie deformată a opiniei publice cu privire la situaţia materială a magistraţilor".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite