Calificarea personalului, pe bani nerambursabili

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la data de 16 februarie 2007, societăţile şi organizaţiile interesate de formarea profesională a angajaţilor pot depune proiecte în vederea accesării unor fonduri nerambursabile

Până la data de 16 februarie 2007, societăţile şi organizaţiile interesate de formarea profesională a angajaţilor pot depune proiecte în vederea accesării unor fonduri nerambursabile destinate calificării ori recalificării de personal din companiile româneşti. Cererile de finanţare trebuie depuse la Unităţile de Implementare a Programelor (UIP) din fiecare regiune de dezvoltare.

Pentru a fi eligibili, solicitanţii trebuie să fie persoane juridice cu sediul înregistrat într-unul din statele membre ale UE sau într-o ţară beneficiară a programelor SAP sau PHARE. De asemenea, solicitanţii trebuie să fie direct responsabili de pregătirea şi managementul proiectului, împreună cu partenerii lor, respectiv să nu acţioneze ca un intermediar. Solicitanţi pot fi: * organizaţii profesionale; * fundaţii şi asociaţii (inclusiv sindicate); * furnizori de educaţie şi formare profesională continuă a adulţilor; * asociaţii ale furnizorilor de formare; * universităţi; * camere de comerţ şi industrie; * centre de cercetare; * organizaţii patronale (pentru angajaţii membrilor organizaţiei patronale); * sindicate (pentru angajaţii membrilor sindicatului).

Când companiile nu sunt furnizori autorizaţi de programe de formare profesională, dar doresc să întreprindă măsuri de formare profesională pentru angajaţii proprii, acestea trebuie să acţioneze în parteneriat cu unul sau mai mulţi furnizori de servicii autorizaţi să desfăşoare aceste activităţi.

Solicitantul sau partenerii trebuie să aibă sediul principal/filialele (filialele trebuie să aibă statut legal) în regiunea unde se depune cererea de finanţare.

Proiectele propuse în cadrul acestei scheme de finanţare nerambursabilăa trebuie să se încadreze în sectorul de dezvoltare a resurselor umane, cu accent pe acele acţiuni care vizează calificarea şi recalificarea forţei de muncă pentru a răspunde cât mai bine nevoilor în evoluţie de pe piaţa forţei de muncă.

Suma globală indicativă pentru acest program este de 8,44 milioane de euro, din care 6,33 milioane de euro provin din fonduri PHARE şi 2,11 milioane de euro din cofinanţarea naţională. Orice finanţare nerambursabilă acordată prin acest program trebuie să se încadreze între limitele a 15.000 până la 75.000 de euro. Beneficiarii schemelor de finanţare vor trebui să asigure o contribuţie minimă din totalul costurilor eligibile ale proiectului, după cum urmează: organizaţiile orientate spre profit vor trebui să asigure 20% în numerar, iar ceilalţi beneficiari - minimum 10% din totalul costurilor, în numerar.

Ce fel de proiecte pot fi susţinute

- folosirea de noi tehnologii şi metode de producţie;
- dezvoltarea de noi produse;
- folosirea de noi tehnologii de comunicaţie şi informaţie;
- noi servicii şi industrii cu valoare adăugată ridicată;
- acoperirea deficitului de competenţe;
- dezvoltarea de abilităţi manageriale;
- dezvoltarea de standarde ocupaţionale;
- asistenţă în elaborarea de strategii de dezvoltare a resurselor umane;
- evaluarea nevoilor de instruire;
- elaborarea unor planuri de formare;
- scheme de mentorat;

instruirea la locul de muncă a angajaţilor-cheie (manageri/consilieri responsabili cu instruirea, angajaţi ai departamentului de resurse umane/lideri sindicali) etc.

Un solicitant poate depune mai mult de o propunere de finanţare, având grijă ca fiecare propunere să aibă echipe de management diferite.

Solicitanţii pot acţiona individual sau în parteneriate cu orice alt solicitant eligibil corespunzător obiectivelor şi activităţilor proiectului.

Numărul maxim de parteneri într-un parteneriat nu trebuie să fie mai mare de cinci (inclusiv liderul de proiect).

Termene-limită

Termenul-limită pentru primirea solicitărilor de finanţare nerambursabilă este 16.02.2007, ora 16:00 (ora locală).

Cererile de finanţare nerambursabilă trebuie trimise într-un plic sigilat prin poşta recomandată, prin servicii de curierat rapid sau depuse personal (un document semnat şi datat de certificare a primirii va fi înmânat celui care depune plicul).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite