Calendarul admiterii la facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 1.700 de candidaţi pot deveni studenţi în anul I la Universitata Bucureşti, după admiterea din septembrie
Aproape 1.700 de candidaţi pot deveni studenţi în anul I la Universitata Bucureşti, după admiterea din septembrie

Absolvenţii de liceu care au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat continuă sesiunea de toamnă cu admiterea la facultăţile de stat unde au mai rămas locuri.

Facultăţile fac ultimele pregătiri pentru organizarea admiterii în cea de-a doua sesiune, în limita locurilor rămase neocupate. Candidaţii care au promovat examenul de Bacalaureat în septembrie se pot înscrie deja la admiterea în facultate. Conform cifrei de şcolarizare pe anul 2012 - 2013, incepând din octombrie, 62.400 de studenţi vor avea un loc la facultăţile de stat, în ciclul de studii de licenţă.

În plus, Agenţia Română De Asigurare A Calităţii În Învăţământul Superior (ARACIS) formulează şi revizuieşte periodic, pe baza bunelor practici, standarde naţionale de referinţă şi indicatorii de performanţă pentru evaluarea si asigurarea calităţii în învăţământul superior. Candidaţii pot consulta lista unităţilor de învăţământ superior autorizate provizoriu şi acreditate de ARACIS, disponibilă integral pe site-ul instituţiei.

Absolvenţii de liceu care au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat se pot înscrie la facultăţile care mai au locuri disponibile după admiterile din vară, până la sfârşitul lunii septembrie, în funcţie de specializarea pentru care optează şi de centrul universitar. 

Universităţi de cercetare avansată şi educaţie (categoria I)

Info

Universităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică (categoria a II-a)

INfo

Universităţi centrate pe educaţie (categoria a III-a)

Info
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite