Caleidoscop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presedintele iranian face pe ascetul Noul presedinte al Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, instalat in functie la inceputul lunii, a ordonat scoaterea a zeci de covoare persane din birourile sale pentru

Presedintele iranian face pe ascetul
Noul presedinte al Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, instalat in functie la inceputul lunii, a ordonat scoaterea a zeci de covoare persane din birourile sale pentru a-si pastra imaginea de lider modest. Covoarele, unele in valoare de zeci de mii de dolari, vor fi trimise la un muzeu. Ales in iunie, dupa ce a promis ca va redistribui banii obtinuti din petrol, Ahmadinejad, fiu al unui fierar, a impus deja o serie de masuri de austeritate. Una dintre primele sale decizii a fost de a ordona institutiilor de stat sa nu expuna portretul sau si de a cere oficialilor sa renunte la cheltuielile inutile. Campania lui Ahmadinejad s-a bazat pe originile lui umile si pe stilul sau modest de viata, prezentandu-l in timp ce isi conduce masina pentru a ajunge la serviciu si aratand casa sa umila, in contrast cu vila cu piscina a predecesorului sau la Primaria Teheranului. De asemenea, el a refuzat sa foloseasca opulentele palate construite inainte de revolutia islamica din 1979 pentru a-i primi pe demnitarii straini, o decizie care l-a deranjat pe presedintele sirian Bashar al-Assad, in vizita la Teheran luna aceasta.

Intelligent Service, scos din pepeni de sapte rate rapide
Sistemele de securitate de ultima generatie instalate cu costuri uriase pe proprietatile familiei regale din Scotia sunt activate zi si noapte de plimbarile intempestive facute de sapte rate indiene extrem de rapide. Arabella, Antoine, Parsley, Sage, Rose, Mary si Thyme, au fost cumparate de printul Charles pentru a lupta ecologic impotriva daunatorilor de pe pamanturile sale de la Balmoral, in apropiere de Birkhall (nord). Dupa o serie de incidente legate de securitatea familiei regale la Buckingham Palace si la castelul Windsor, la Balmoral au fost ingropati senzori in poteci si peluze. Acestia pornesc alarma de fiecare data cand ratele din specia "alergatorii indieni", extrem de active, traverseaza zona.

Caine kick-boxer
Un fost campion de kick-boxing, Russ Williams, si-a antrenat cainele sa execute lovituri cu labele din fata. in varsta de 15 luni, Ringo Tsar, un terrier rusesc negru, este antrenat de stapanul sau la Caerwys, in nordul Tarii Galilor. "Am inceput gandindu-ma ca il va ajuta sa devina un caine mare, puternic si inteligent. De ce sa-l invat, ca toti ceilalti, sa muste? Am decis sa-l invat sa sara si sa loveasca cu cele doua picioare din fata", a declarat stapanul lui. Terrierii rusesti negri erau crescuti in special in fosta URSS si utilizati initial pentru imprastierea manifestantilor.

A asteptat sa castige la loto ca sa-si cumpere o pereche de ciorapi
Fericita castigatoare, impreuna cu sotul ei, in varsta tot de 89 de ani, a peste 6 milioane de dolari la loto, o canadianca ce traieste intr-un azil are proiecte modeste: sa-si cumpere o noua pereche de ciorapi. Victor si Thelma Hayes au luat marele pot, 7,5 milioane de dolari canadieni (6,2 milioane de dolari americani). Victor vrea sa-si cumpere o masina frumoasa, insa castigul fabulos nu i s-a urcat la cap si sotiei. "Nu am proiecte, in afara de acela de a-mi cumpara o noua pereche de ciorapi", a declarat ea intr-o conferinta de presa. Desi acum sunt bogati, cei doi nu vor sa plece de la azilul in care traiesc, in oraselul Brockville, situat la o suta de kilometri de Ottawa. Victor si Thelma Hayes sunt casatoriti de 63 de ani.

Chinezul inorog
Un pensionar chinez poate ridica 14 caramizi doar cu ajutorul unui "corn" care i-a crescut pe frunte. Wang Ying, in varsta de 73 de ani, este practicant Kung Fu inca de la varsta de opt ani si maestru in Qi. Aprofundarea artelor martiale a luat insa o noua intorsatura pentru Wang Ying, cand o tumoare lunga de cinci centimetri i-a crescut pe frunte. Medicii i-au spus chinezului ca nu ii pot extirpa tumoarea din cauza locului in care a crescut, fapt pentru care acesta a decis sa dezvolte o noua aptitudine Qi: purtatul de caramizi atarnate de cornul din frunte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite