Căldura va restricţiona accesul camioanelor în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul General al Capitalei pregăteşte un proiect prin care să interzică accesul maşinilor mai grele de cinci tone, atunci când temperaturile depăşesc 35 de grade Celsius. Proiectul

Consiliul General al Capitalei pregăteşte un proiect prin care să interzică accesul maşinilor mai grele de cinci tone, atunci când temperaturile depăşesc 35 de grade Celsius.

Proiectul de hotărâre este în dezbatere publică pe pagina de internet a municipalităţii şi are ca scop constrângerea camionagiilor sau a firmelor de transport de mărfuri să intre pe bulevarde atunci când temperaturile sunt mai mari de 35 de grade. În prezent este în vigoare Hotărârea 134/2004, care permite accesul camioanelor în Capitală în urma achitării unor taxe, stabilite în funcţie de zona în care se solicită intrarea.

Între 15 iunie şi 15 septembrie, accesul camioanelor este permis numai noaptea între orele 20.00 şi 7.00. Potrivit raportului de specialitate întocmit de Direcţia de Transporturi şi Siguranţa Circulaţiei, a Primăriei Capitalei, "în perioadele de timp în care temperatura depăşeşte valoarea de 35 de grade Celsius pot apărea degradări ale asfaltului provocate de circulaţia traficului greu (…).

Pentru prevenirea acestor fenomene se impune instituirea de restricţii temporare de circulaţie pentru autovehiculele destinate transportului de mărfuri şi a utilajelor grele".

Actuala hotărâre nu este respectată de camionagii, mulţi dintre ei forţând accesul în oraş şi pe timpul zilei, atunci când el este permis numai noaptea. Conducerea Primăriei Capitalei afirmă că sancţionarea şoferilor autovehiculelor mai mari de cinci tone este dificilă, pentru că trebuie formate echipe mixte, alcătuite din inspectori ai municipalităţii şi agenţi de circulaţie. În prezent, investiţiile demarate de municipalitate pentru reabilitarea străzilor şi extinderea lor ajung la o jumătate de miliard de euro.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite