Călătorii în lumea basmelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru dintre cele mai noi apariţii de carte ale Editurii Nemi dezvăluie păţaniile celor mai drăguţe personaje Vrăjitoarea Teodora, Lily hipopotămiţa sau elful Ordin îi poartă pe

Patru dintre cele mai noi apariţii de carte ale Editurii Nemi dezvăluie păţaniile celor mai drăguţe personaje

Vrăjitoarea Teodora, Lily hipopotămiţa sau elful Ordin îi poartă pe cei mici în aventurile lor. Lily face probleme pretutindeni fiindcă este gălăgioasă. Teodora, vrăjitoarea cu trei pisici şi un papagal, dă de bucluc atunci când este rugată să aibă grijă de un copil, iar Sora-cea-Mică se simte prea… mică în prezenţa surorii sale mai mari, care o tachinează.

Cărţile se adresează picilor cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani. Diminutivul brandului Nemira îşi propune să aducă celor mici 80 de titluri anual. Şi, pentru a fi cât mai atractiv, s-a inventat o poveste: se spune că Nemi a moştenit de la străbunicul său, vestitul căpitan Nemo, pasiunea sa pentru călătorii, pe care îl împărtăşeşte în fiecare carte.

Lily ştie să facă doar gălăgie

Familia îi reproşează hipopotămiţei Lily că este mult prea gălăgioasă. Cum face mai mult zgomot decât o "turmă dezlănţuită de elefanţi", micuţa încearcă să citească o carte. Nici de data aceasta, Lily nu reuşeşte să păstreze tăcerea.

La şcoală, până şi cei mai buni prieteni ai ei, Hester şi Lou, o consideră prea gălăgioasă. Viaţa hipopotămiţei se schimbă de îndată ce la şcoala unde învaţă îşi face apariţia doamna Loopiola, o profesoară de muzică şi teatru. De la prima repetiţie, Lily se evidenţiază cu un dans cu paşi tropăiţi, lucru care a fost pe placul profesoarei.

Cum şcoala pregătea un spectacol, Lily este încurajată să tropăie mai mult şi mai zgomotos pentru a deschide dansul. Micuţei hipopotămiţe i s-a dat şi sarcina de a cânta la ţambal şi tobe. Spectacolul a fost foarte reuşit cu prestaţia inegalabilă a lui Lily, care a realizat că a fi gălăgios nu este un lucru atât de rău.

Textul poveştii "Gălăgioasa Lily" se adresează puştilor cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani şi este semnat de actriţa, scriitoarea şi dramaturgul Sofie Laguna, autoare a cărţii "My Yellow Blanky". Ilustraţiile sunt făcute în acuarelă şi tempera de către Kerry Argent.

Aventuri cu vrăjitoare şi elfi

În cartea Nicolettei Costa - "Vrăjitoare mari şi mici şi… vrăjitoare-pisici", acţiunea se învârteşte în jurul vrăjitoarei Teodora care trăieşte într-un vechi castel împreună cu cele trei pisici ale sale: Pino, Lulu şi Ferdinand, precum şi cu papagalul Mauro.

Atunci când vecinii Carlo şi Celeste o lasă în grija vrăjitoarei pe micuţa lor fiică Maria Giovanna Topazia, viaţa Teodorei la castel se întoarce cu susul în jos. Cartea este recomandată picilor de la 6 la 10 ani.

Întâmplările elfului Odrin sunt relatate în "Odrin în Ţara Fiburnuţelor".

El este dat afară din laboratorul profesorului său de zbor pentru că a folosit bagheta de ridicat în aer fără să aibă voie. Pe parcursul lecturii, cei mici au ocazia de a afla care este rolul înţeleptului Hruburar şi cum se încheie o zi teribilă din viaţa fiburnuţelor. Ilustraţiile sunt făcute de Carmen Elena Cula, iar povestea este scrisă de Dan Vasile şi se adresează copiilor între 6 şi 10 ani.

Cât de mare creşte "Sora-cea-Mică"

Pentru că stătea mereu în umbra Surorii-mai-Mari, Sora-cea-Mică se hotărăşte să dea drumul din colivie papagalului Surorii-mai-Mari. După această boacănă, Sora-cea-Mică fuge de acasă, convinsă că nimeni nu va băga de seamă.

În hoinărelile sale, cea mică se întâlneşte cu Sora-mai-Mare, care stătea pe iarbă la umbra unui copac unde poposise papagalul ei. Cum Surorii-mai-Mari îi era frică să se urce după pasăre, Sora-mai-Mică se caţără ea. Gestul a făcut-o pe fetiţă să nu se mai simtă Mică, ci Mare. De atunci, cele două surori au început să se înţeleagă foarte bine. Cartea este scrisă de Jessica Meserve.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite