Călătorie cu grad înalt de risc pentru Benedict al XVI-lea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imaginea Papei, marcată negativ în rândul musulmanilor

Germania, în care a făcut apropierea între islam şi violenţă, atenţia se va îndrepta acum mai ales asupra mesajului său către musulmani. Preşedintele pentru probleme religioase, Ali Bardakoglu, principala autoritate musulmană din Turcia, a fost printre primii care au condamnat discursul Papei, apreciind că era "o ameninţare la adresa păcii în lume", că oferea "o viziune plină de prejudecăţi" despre islam şi reflecta "ura" papei.
Benedict al XVI-lea şi-a cerut scuze, explicând că a fost greşit înţeles. Această călătorie "nu va rezolva toate problemele, dar va fi un pas bun în direcţia dialogului", a estimat Bardakoglu. "Imaginea papei în rândul musulmanilor va rămâne probabil marcată de incident", a afirmat, sub protecţia anonimatului, un prelat de la Vatican. În acest context, îi va fi greu Suveranului Pontif să abordeze tema libertăţii religioase pentru minorităţile creştine din ţările musulmane.
S-a opus aderării Turciei la UE

Situaţia este cu atât mai delicată cu cât Papa este perceput ca adversar al intrării Turciei în Uniunea Europeană. În 2004, sub pontificatul lui Ioan Paul al II-lea, cardinalul Joseph Ratzinger a declarat public că admiterea Turciei în UE ar fi "o mare eroare".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite