Caii de la Fierbinţi vor ierna la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 31 de armăsari abandonaţi în grajduri de om de afaceri în colaps financiar vor fi mutaţi în adăpostul patronat de Administația Lacuri, Parcuri, Agrement București (ALPAB) și Fundația Paco. Abandonaţi în grajdurile de la Fierbinţi, judeţul Ialomiţa, 31 de cai pursânge arabi au ajuns mârţoage pentru că stăpânul lor, un om de afaceri bucureştean intrat în faliment, n-a mai avut bani să îi îngrijească.

Patron al firmei „Standard Snacks", Dorin Cristian Drăgoi este primul stăpân de animale din România decăzut din drepturi, printr-o hotărâre a instanţei pronunţată săptămâna trecută. Judecătorii de la Urziceni au decis ca herghelia să intre în custodia Primăriei Fierbinţi pentru următoarele şase luni.

Specialişti din toată ţara au sărit în ajutorul cailor subnutriţi, cărora le-au adus hrană şi medicamente. Pentru că nu are un spaţiu adecvat îngrijirii acestora, Primăria Fierbinţi a găsit găzduire pentru animale la Fundaţia Paco din Bucureşti, care deține un contarct de prestări servicii cu Administația Lacuri, Parcuri, Agrement București (ALPAB).

„Cu ajutorul ALPAB-ului am transportat furaje, colectăm fonduri şi am convenit cu Primăria Fierbinţi să preluăm caii pe timpul iernii, în adăpostul nostru de la Petricani. Poliţia Animalelor a trimis doi îngrijitori la herghelie. Bieţii oameni stau şi ei, ca şi caii, în nişte condiţii mizerabile, dar o fac din dragoste pentru animale", a declarat Ilinca Cioculescu, preşedintele Fundaţiei Paco.

Veterinarii spun că, dacă armăsarii sunt trataţi corespunzător, cu hrană şi medicamente, într-o lună pot reajunge la forma de odinioară. „Noi am prelevat probe de sânge, am montat cipuri la fiecare cal şi am chemat medici de la Cluj care i-au deparazitat şi le-au făcut injecţii cu vitamine ca să-şi revină. Dacă aceşti cai sunt trataţi corespunzător, cu hrană şi medicamente, într-o lună pot deveni nişte splendori, pentru că sunt cai de rasă", a explicat Mihai Puia, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Ialomiţa.

Şi autorităţile au pus mână de la mână să salveze animalele. „Eu şi consilierii locali am donat fân pentru cai şi zilnic trimitem maşina de pompieri pentru a-i adăpa. Când te uiţi în ochii lor, vezi viaţa cum renaşte", a precizat Iusein Iuksel, primarul oraşului Fierbinţi.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite