Cadouri de Crăciun pentru oameni săraci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia „Comunia” a demarat proiectul „Shoe box”, prin care doreşte să atragă cadouri pentru copiii şi familiile sărace.

Există persoane pentru care sărbătorile de iarnă sunt doar nişte zile din calendar. Orădenii inimoşi pot transforma şi sărbătorile acestor oameni sărmani în prilej de bucurie. După modelul unor fundaţii din străinătate, Fundaţia „Comunia” din Oradea a demarat o campanie prin care doreşte să-i sensibilizeze pe locuitorii oraşului să doneze diferite cadouri pentru familiile sărace. Aceste daruri pot fi donate începând din această săptămână şi până pe 20 decembrie.

Cadouri de Crăciun

Potrivit managerului de proiect, Adrian Matiş, peste 2000 de copii, tineri şi adulţi se vor bucura în acest an de lucruurile care vor fi donate. „Oricine poate aduce un strop de fericire în sufletele lor, dacă le dăruieşte din toată inima un cadou de Crăciun. Fiecare dintre noi putem transforma sărbătoarea Naşterii Domnului într-un motiv de bucurie pentru ei”, este de părere Adrian Matiş. Darurile nu trebuie să fie scumpe sau extravagante, ci trebuie să conţină lucruri folositoare.
„Noi dorim să implicăm comunitatea pentru a-i ajuta pe cei fără resurse. Idee este să se pună tot felul de lucruşoare într-o cutie de pantofi, frumos împachetată. Modelul campaniei l-am preluat din Elveţia, însă ea a pornit în urmă cu 30 de ani în Statele Unite ale Americii”, explică Adrian Matiş.

Recomandări pentru daruri

Iniţiatorii campaniei au câteva recomandări cu privire la lucrurile care se pot regăsi în aceste cadouri. Prin urmare, în cutiile dedicate copiilor se pot pune: pastă de dinţi, perie de dinţi, săpun, şampon, jucării, dulciuri, fular, căciulă, mănuşi, creioane colorate, cărţi de desenat, etc. În pacheţelele destinate adulţilor sau familiilor: alimenete neperisabile, conserve, căciuli, vitamine, cărţi, şampon, săpun, etc. Adrian Matiş precizează că donatorii sunt rugaţi să specifice pe cutie informaţii cu privire la destinatarul cadoului: vârsta (0-5 ani, 6-12 ani, 13-18 ani), băiat/fată, copil/adulţi/familii.
Pachetele pot fi lăsate la sediul fundaţiei, din strada Sf. Ladislau, nr. 7 (lângă stadion). De asemenea, orădenii pot afla la numărul de telefon 0359.464.454 sau la adresa de e-mail office@comunia.ro care sunt celelalte puncte de colectare. „Cei care vor să dăruiască un cadou, dar nu au timp să-l pregătească, pot face o donaţie, care va fi folosită în acest scop. Valoarea unui cadou este de aproximativ 50 de lei”, explică managerul de proiect.

Telefonul cetăţeanului

Comunia este o organizaţie non-profit care a sprijinit mii de familii sărace, tineri defavorizaţi, copii abandonaţi şi copii cu dizabilităţi, în cadrul mai multor proiecte implementate sub numele Pro Familia. Scopul fundaţiei este să implice activ comunitatea locală pentru a-i sprijini pe cei aflaţi în nevoie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite