Cadoul- dietă: ciocolata virtuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ţineţi la silueta prietenilor, dăruiţi-le poze cu bomboane fine

Un cadou nonconformist care, totodată, nu strică dieta celui care îl primeşte este ciocolata virtuală. Există site-uri care permit trimiterea unor sortimente foarte atrăgătoare de ciocolată doar prin poşta electronică.
În timp ce pentru mulţi ciocolata este o sursă de vinovăţie, studiile medicale par să se străduiască să îi găsească noi beneficii. Cu siguranţă, ştirile conform cărora ea are o importantă acţiune antioxidantă îi bucură pe foarte mulţi dintre cei pentru care Sărbătorile au fost, în primul rând, o ocazie de a mânca multă ciocolată fără a se simţi vinovaţi.
Cutia de bomboane este cadoul clasic care bucură fără a însemna nimic. E un dar foarte uşor de făcut, pentru că nu este prea personal, şi care, cu siguranţă va fi bine primit. Acum putem trimite cuiva ciocolată scutindu-l de bucuria de a-i anihila efectele în săptămâni de chinuitoare ore la sală şi de meniuri fără număr bazate pe ciorbă de varză. Inedita metodă este ciocolata virtuală. Poţi trimite cuiva poze cu bomboanele pe care i le oferi, fără a mai fi nevoie să i le trimiţi de-a binelea. Astfel, site-ul virtualchocolate.com oferă, printre altele, posibilitatea de a trimite cadou o cutie de ciocolată prin poşta electronică. Cadoul se rezumă însă la acest contact, pentru că dacă aşteptaţi sosirea cutiei cu dulciuri, o puteţi aştepta mult şi bine. Cum un chinez consumă în medie 50 grame de ciocolată pe an, un prieten de această naţionalitate ar trebui probabil categorisit cu ceva "mai palpabil". Ceva mai puţin decât cele 10 kg anuale pe care le consumă răsfăţaţii elveţieni.
Nici americanii nu se mulţumesc cu mai puţin de 11,7 kg pe an. Choko-holicii au devenit o categorie bine definită şi foarte vizibilă ai cărei adepţi, ca orice dependenţi, nu îşi recunosc oficial problema. De întâlnirile choko-holicilor anonimi nu s-a auzit încă.
Pentru cei care trăiesc liniştiţi cu această dulce meteahnă există clubul "Ciocolata lunii" on-line, care, în schimbul unei taxe de apartenenţă, se angajează să livreze în fiecare lună o cutie cu bomboane. Numele ciocolatei indică istoria ei mai puţin dulce, "xocolatl", strămoş etimologic, fiind un termen aztec care definea "apa amară", ce a devenit, cu timpul, "ciocolată amară" şi pasiunea secretă a multora.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite