Cadou-surpriză pentru Button

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploaia a întrerupt Marele Premiu al Malaysiei, iar Jenson Button a fost desemnat câştigător. Comisarii au fost obligaţi de condiţiile meteo să valideze rezultatele din turul 32, ultimul parcurs complet de către piloţi înainte ca steagurile roşii să încheie cursa.

Norii negri care se apropiau ameninţători după primele tururi de pe circuitul de la Sepang au influenţat decisiv soarta celei de-a doua curse de Formula 1 a anului.

S-a plecat pe uscat şi Rosberg ţâşnit de pe patru până pe primul loc. Button a ratat primul viraj ieşind prea larg şi de eroarea britanicului au profitat Trulli şi Alonso. Câştigătorul primei etape a trecut repede de Alonso şi a revenit la conducere după ce Rosberg şi Trulli, plecaţi cu benzină puţină, au intrat prima oară la standuri.

Pe măsură ce plafonul de nori întuneca din ce în ce mai tare circuitul, au început şi calculele pentru folosirea pneurilor ridate.

Ferrari a mutat din nou dezastruos, la fel cum o făcuse şi în calificări, când şi-a scos prea repede piloţii în prima rundă. Acum l-au „încălţat” pe Raikkonen cu gume de ploaie abundentă, ceea ce l-a încetinit enorm, pe uscat, pe fostul campion mondial.

Potopul a dat peste cap cursa

Ploaia a venit mai întâi uşor, ceea ce a determinat mai multe echipe să apeleze la cauciucuri intermediare. Sarabanda intrărilor la boxe dat peste cap plutonul. Strategia celor de la Brawn a fost din nou cea mai potrivită, alternând perfect cauciucurile intermediare cu cele de ploaie abundentă.

Deşi cu patru intrări la boxe, pilotul de la Brawn GP a reuşit să se menţină în frunte în momentul în care pe pistă a pătruns safety-car-ul. Era turul 32 şi potopul nu mai contenea. Cursa a fost oprită şi timp de mai bine de o oră incertitudinea a planat asupra piloţilor pregătiţi pentru un nou start în cursă

În cele din urmă dezbaterile comisarilor au dus către înteruperea cursei, iar Button a fost încoronat pentru a doua oară în acest sezon. Britanicul, la fel ca toţi ceilalţi piloţi care au terminat pe primele opt locuri, vor primi doar jumătate din punctele acordate în condiţii normale. Aceasta deoarece nu a fost completată cel puţin 75 la sută din cursă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite