Cadavre umane, dizolvate cu sodă caustică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funeraliile moderne s-au transformat, în ultimii ani, într-o adevărată industrie. În ciuda eforturilor, locurile de înmormântare se găsesc din ce în ce mai greu, mai ales în marile

Funeraliile moderne s-au transformat, în ultimii ani, într-o adevărată industrie. În ciuda eforturilor, locurile de înmormântare se găsesc din ce în ce mai greu, mai ales în marile aglomerări urbane.

Americanii propun un nou mod de a scăpa de cadavre: dizolvarea într-o soluţie presurizată şi fierbinte de sodă caustică! Oricât ar părea de macabră, această metodă a fost inventată încă de acum 16 ani, pentru marile abatoare, care aveau nevoie de o soluţie eficientă de a scăpa de anumite părţi ale carcaselor animalelor sacrificate.

La cererea unei firme care organizează funeralii ieftine, metoda a fost extinsă şi pentru oameni. Numită "hidroliză alcalină", tehnologia de "înmormântare" presupune introducerea cadavrului într-o cuvă, dizolvarea lui în soluţia de sodă caustică aflată la 300Ţ C şi extragerea unui precipitat care se oferă într-o urnă, ca şi cenuşa, rudelor îndoliate. Restul soluţiei, din care se extrage, prin decantare, soda caustică nefolosită, merge, pur şi simplu, la canal.

Alte soluţii "economice"

- Gropile verticale, propuse în Statele Unite, pentru a reduce suprafaţa ocupată de un singur coşciug

- Incinerarea cadavrelor, care datează încă din Antichitate, o metodă legală în toate ţările lumii

- Recuperarea gropilor prin scoaterea morţilor la şapte ani după înmormântare şi plasarea oaselor neputrezite într-un sac care ocupă loc puţin

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite