Căbulea vrea mai mulţi subalterni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful poliţiei mureşene a recunoscut că numărul infracţiunilor din judeţ este în continuă creştere. Chestorul Nicolae Căbulea susţine că mai are nevoie de personal pentru a putea combate infracţionalitatea.

ll Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Mureş va prezenta mâine în plenul şedinţei Consiliului Judeţean un plan strategic de activitate pentru asigurarea ordinii publice în anul 2009.
Concomitent va fi prezentat şi raportul insituţiei pe anul trecut. Conform documentelor ce urmează să fie dezbătute, indicatorii minimi de performanţă pentru serviciul poliţienesc includ: obţinerea unui indice de satisfacţie a populaţiei faţă de activitatea poliţiei de peste 50% în sondajul de opinie, creşterea standardelor de dotare cu aparatură şi echipamente performante destinate investigării criminalistice. La toate acestea se adaugă scăderea numărului de  infracţiuni stradale, dar şi creşterea gradului de participare a comunităţii la activităţile preventive organizate de poliţie. De asemenea, poliţiştii vor urmări creşterea gradului de protecţie a patrimoniului public şi privat prin promovarea utilizării mijloacelor tehnice performante de securitate şi consilierea firmelor de protecţie şi pază.

Mai au nevoie de personal

La capitolul managementul resurselor umane, conducerea IPJ recunoaşte că mai e nevoie de poliţişti, aşadar şi-a propus să facă în acest an demersuri în vederea reactualizării statului de organizare şi funcţionare al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş, după ce a constatat discrepanţele foarte mari între judeţe.
În raportul pe 2008, se arată că judeţul Mureş se situează în cazurile poliţişti puţini - infracţiuni multe, cu un minus de 40 de poliţişti la 100.000 de locuitori. De atfel, numărul infracţiunilor constatate a crescut anul trecut în judeţ cu 11%, faţă de 2.8% media la nivel naţional. „Echipa de conducere a inspectoratului va urmări creşterea calităţii serviciului poliţienesc şi perfecţionarea metodelor şi mijloacelor de prevenire şi combatere a infracţiunilor”, a precizat chestorul Nicolae Căbulea, şeful IPJ Mureş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite