C.V. Tudor a anuntat, la dezvelirea bustului lui Rabin, ca infrateste Romania cu Israelul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ o mie de membri si simpatizanti ai PRM - in majoritate oameni de varsta a treia, multi dintre ei adusi din alte judete - au dardait ieri mai bine de doua ore la dezvelirea monumentului

Aproximativ o mie de membri si simpatizanti ai PRM - in majoritate oameni de varsta a treia, multi dintre ei adusi din alte judete - au dardait ieri mai bine de doua ore la dezvelirea monumentului fostului premier israelian Yitzhak Rabin, ridicat ilegal de Fundatia "Romania Mare" in Parcul Trandafirilor din Brasov. Avand, de o parte si de alta, cate o menora cu sapte lumanari, bustul din bronz al lui Rabin - opera sculptorului aradean Ilarion Voinea - este asezat pe un soclu din beton invelit cu tabla vopsita in negru, pentru a imita marmura, fixat la randul lui pe un postament tot din beton, ramas nefinisat. Intreg ansamblul este flancat de doua catarge cu drapelele Romaniei si Israelului si imprejmuit cu un gard metalic vopsit tot in negru. Cum era de asteptat, singurele oficialitati prezente la manifestare au fost cativa consilieri locali ai PRM si vreo 10 parlamentari ai partidului. Inconjurat de o duzina de bodyguarzi, C.V. Tudor a depus o coroana de flori, iar imnurile Israelului si Romaniei au fost difuzate la o statie de amplificare, dupa ce toate incercarile de aducere a unei fanfare militare au esuat. Rugaciunea de sfintire a monumentului a fost rostita in ivrit de un rabin adus din Bucuresti. Au urmat mesajul trimis de venerabilul Raoul Sorban - citit de Mihai Ungheanu - si apoi un discurs de o ora in care liderul peremist a inghesuit, de-a valma, referiri la numerologie, citate din Vechiul Testament, ziceri despre fanatism, terorism si Premiul Nobel pentru Pace, "care se acorda pentru ceva ce nu exista". Plus o lunga pledoarie pro-Israel, cu dezvaluirea: "Eu sunt cel care, in cadrul unor intalniri private cu premierul Sharon si alti inalti oficiali israelieni, am avansat ideea separarii totale a evreilor de palestinieni prin ridicarea unui zid de protectie", dupa modelul fostului Zid al Berlinului. C.V. Tudor a anuntat, in final: "Atunci cand, prin voia lui Dumnezeu, voi fi primul presedinte crestin al Romaniei, voi infrati Romania cu Israelul, depasind faza infratirii intre orase!" Familia fostului premier a protestat fata de ideea folosirii memoriei acestuia de catre C.V. Tudor in scopuri politice.
C.V. Tudor, 31 iulie 2002, la televiziunea OTV:
"Ura lui Elie Wiesel impotriva poporului roman poate fi tolerata?"
Atitudinea antisemita a ramas o constanta in interventiile publicistice ale lui C. V. Tudor atingand un punct de maxim in celebra emisiune care a dus la inchiderea postului OTV. In cadrul emisiunii din data de 31 iulie 2002 presedintele Romaniei Mari a declarat printre altele referindu-se la Elie Wiesel: "Asta este o alta prostitutie a Academiei Romane, dupa ce l-a primit pe Moses Rosen il primeste si pe Nevastuica! Am inteles ca in idis sau ma rog, in ce vorbesc ei, Wiesel ar insemna nevastuica. (...) De unde impostura asta, toti sunt profesori domnule? Toti analfabetii sunt profesori? (...) De ce nu se duce globe-trotter-ul asta de Elie Wiesel sa-i spuna lui Berlusconi: "Ia domnule, recunoaste ca ai omorat evrei si ai luat parte la Holocaust?! Vedeti care este ticalosia lui? Dar cand toti marii infractori dau lovituri de zeci si chiar sute de milioane de dolari dupa care dispar intr-o singura directie, in Israel - Ioana Maria Vlas, Sorin Beraru si Shimon Naor si mai sunt cativa de genul asta, mai vin astia vreodata inapoi? (...) Elie Wiesel inventeaza problemele, el creeaza false teme si dupa aceea se lupta cu ele, stoarce niste bani de la Joint si de la Miscarea Sionista, mai ia un premiu. Ma rog, Nobel-ul l-a luat poate sa-i dea Goncourt, poate sa primeasca alte premii de la cei care se poarta cu stirpea asta de agitator precum cu niste bibelouri. Dar ura lui Elie Wiesel impotriva poporului roman poate fi tolerata"?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite