CTP despre operaţiunea României în Libia: "Dincolo de aspectul militar, este o participare formală"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fregata „Regele Ferdinand“, cea mai modernă  navă a României
Fregata „Regele Ferdinand“, cea mai modernă navă a României

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat că participarea României la operaţiunile de embargou în Libia, cu fregata "Regele Ferdinand", este una "de-a dreptul formală".

"Am auzit tot felul de exprimări. Că România să nu - şi mai trimită militarii la moarte, să nu fie vârful de lance. România nu a fost vârf de lance niciodată. A participat într-un mod foarte restrâns, iar acum, într-un şi mai restrâns, de-a dreptul formal. Dincolo de aspectul militar, este o participare formală. Nu mai vine în momentul de faţă nicio barcă de pescari către costele Libiei cu arme pentru Gaddafi", a spus Cristian Tudor Popescu la Realitatea TV.

"În ceea ce priveşte poziţia României, domnul Traian Băsescu spunea, duminică seara, că există o poziţie foarte clară a ambasadorului Ducaru, la NATO, dar că nu ne-o poate spune pentru că e secretă. N-am înţeles de ce nu ne-o poate spune. Pentru că această poziţie putea să fie de participare sau neparticipare armată, aşa cum este cea anunţată în seara aceasta.

Nu există decât o singură explicaţie pentru această secretomanie a domnului preşedinte. Dacă mandatul domnului Ducaru era să se întâmple ceea ce se întâmplă astăzi, de ce trebuia ascuns? Dacă era să se întâmple invers, deci mandatul domnului Ducaru să fi susţinut participarea nearmată a României, acum domnul Traian Băsescu s-ar fi aflat, şi noi toţi, în aceeaşi situaţie în care ne-am aflat după prima declaraţie făcută la televizor de domnul Băsescu la televizor, cum că nu e bună intervenţia, nu suntem de acord cu ea, este riscant şi nu e bine să ne băgăm", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite