CTP: Dacă Năstase ajungea preşedinte, poate azi l-am fi avut în puşcărie pe Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condamnarea la doi ani de închisoare, cu executare, a fostului premier Adrian Năstase a fost subiectul zilei la emisiunea „24 într-o oră”, difuzat de postul de televiziune DIGI 24. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, editorialist la Gândul, a declarat pentru acest post de televiziune online că ne aflăm în faţa unei decizii istorice, adăugând că nu şi l-a imaginat niciodată pe Năstase în zeghe.

„E prima dată când sistemul, din care fac parte Năstase, Traian Băsescu şi mulţi alţi politicieni, nu a primit în 22 de ani nici o lovitură la scenă deschisă. Pentru prima oară sistemul a fost îngenunchiat în ochii publicului, ceea ce va lăsa urme de neşters în următoarele luni şi în următorii ani”, este de părere Cristian Tudor Popescu, editorialist la Gândul.
„Domnii politicieni şi personajele publice care până acum ne-au încremenit cu nonşalanţa cu care s-au înfipt în caşcaval vor avea o ezitare înainte de a mai face un pas acum, după precedentul Năstase”, a adăugat acesta.

Cristian Tudor Popescu a continuat: „La nivelul populaţiei e o mutaţie cu efecte pe termen mediu şi lung, o mutaţie care îşi va spune cuvântul în timp. Dacă un semizeu ca Adrian Năstase ajungea preşedinte în 2004, nu am mai fi avut azi un dosar Năstase, nu l-am mai fi avut pe el la puşcărie, ci pe Traian Băsescu”.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite