Azi în presă: CSM a respins-o pe Monica Şerbănescu la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CSM a respins ieri candidatura Monicăi Şerbănescu, propusă de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru funcţia de şef al DNA. "Kövesi a zburat-o pe Monica Şerbănescu

CSM a respins ieri candidatura Monicăi Şerbănescu, propusă de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru funcţia de şef al DNA.

"Kövesi a zburat-o pe Monica Şerbănescu fluturând o scutire medicală " titrează Cotidianul. "La audierile de joi ale candidatului la funcţia de şef al DNA, aşii din mânecă ai procurorului-şef, Laura Codruţa Kövesi, principalul intervievator al Monicăi Şerbănescu, au fost două întrebări: când a făcut ultimă oară un rechizitoriu şi dacă va rezista la solicitarea psihică şi fizică a postului, după ce, în mai 2007, aceasta i-a solicitat retragerea din secţia de reprezentare a recursului în interesul legii din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde erau două şedinţe pe lună, invocând motive medicale", scrie ziarul.

Gândul scrie şi el că "pretendenta la şefia DNA, desfiinţată pe motive medicale " şi citează replica Monicăi Şerbănescu care a susţinut că oricărui procuror i se poate întâmpla să ia un Distonocalm.

Evenimentul Zilei este de părere că Şerbănescu a fost faultată de Kovesi . "Pentru ocuparea acestei funcţii ar trebui să fiu un magistrat cu înţelepciunea lui Solomon, răbdarea lui Hristos şi logica lui Aristotel", a afirmat Monica Şerbănescu în faţa procurorilor.

Procurorul general Codruţa Kovesi a susţinut că a votat împotriva candidatei ministrului pentru că "nu m-a convins că poate să conducă această structură specializată a procurorilor ", scrie România Liberă.

Gardianul este de părere că "Kovesi este adevărata câştigătoare a bătăliei pentru şefia DNA". După aflarea deciziei, Kovesi a declarat că "am făcut o evaluare a activităţii doamnei procuror, am discutat cu şefii ierarhici care i-au supravegheat activitatea în ultimii 2 ani. Toate aceste elemente, inclusiv prestaţia de astăzi (n.r., joi), nu m-au convins că este omul potrivit să conducă această structură specializată, mai ales într-un moment atât de important când suntem monitorizaţi de către Comisia Europeana exact pe aspecte care ţin de competenţa DNA".

"Procurorul Monica Şerbănescu a pledat ieri, fără succes, în faţa colegilor de breaslă din CSM, pentru numirea sa în fruntea luptei anticorupţie ", scrie Juranul Naţional. Cu un scor de "patru" la "trei", propunerea ministrului Justiţiei pentru şefia DNA a fost considerată insuficient de convingătoare. Decizia finală se află însă în mîinile preşedintelui Traian Băsescu, avizul CSM fiind doar consultativ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite