CSM a validat o recuperatoare pe scaunul de procuror general

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laura Kovesi era "foarte bună la baschet, în apărare", a declarat pentru Adevărul fostul ei antrenor

prea duri în momentul intervievării Laurei Kovesi. Singura opinie separată a exprimat-o reprezentantul Asociaţiei Magistraţilor din România, Alina Trandafir, care a precizat că magistraţii s-ar fi aşteptat la mai multe propuneri pentru funcţia de procuror general, astfel încât CSM să poată alege prin comparaţie. Ministrul justiţiei a explicat că la interviu au fost chemaţi mai mulţi procurori, însă Laura Kovesi a fost considerată cea mai potrivită pentru acest post. "O lovitură de imagine", aşa au considerat membrii CSM nominalizarea Laurei Kovesi. Kovesi şi-a făcut şi un plan de acţiune. Va începe cu informatizarea Parchetelor.
Are certitudinea că poate manageria sistemul, astfel încât soluţionarea dosarelor să se facă operativ şi fără vreo imixtiune a politicului. Problemele cele mai mari cu care se confruntă Ministerul Public, identificate până în acest moment de Laura Kovesi, sunt "de natură funcţională, economică şi unele legate de resuse umane". Rezistenţă la muncă, rezistenţă la stres, capacitate de sinteză şi hotărâre - aşa s-a autocaracterizat Laura Kovesi. Întrebată ce muzică îi place, Kovesi a fost extrem de spontană: "Muzica bună! Muzica, nu zgomotul". Nu crede în conflictul între generaţii şi mizează doar pe reuşită.

Componentă a naţionalei de baschet feminin cadeţi
În vârstă de doar 33 de ani, Laura Kovesi are în spate o carieră de procuror de 11 ani, dar şi una sportivă. şi-a început activitatea de procuror în anul 1995, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. În 1999 a fost promovată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Din noiembrie 2000 până în septembrie 2004, a ocupat funcţia de procuror-şef al structurii teritoriale Sibiu de combatere a criminalităţii organizate, iar ulterior, timp de trei luni, a condus Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Din ianuarie 2006, a fost promovată la conducerea DIICOT Sibiu. Kovesi a fost şi componentă a naţionalei de baschet feminin cadeţi, cu care a câştigat titlul de vicecampioană europeană, la Timişoara, în 1989. Pe numele de fată Laura Lascu, ea evolua în acea vreme la CSS Mediaş. Antrenorul Laurei Kovesi, şerban Olteanu, a declarat pentru Adevărul că era o bună colegă, manifesta un deosebit spirit de echipă şi că era o fată foarte sufletistă. "Juca pe extremă şi era specializată în aruncările de 2 puncte, însă era cea mai tare în apărare, era o foarte bună recuperatoare. Întotdeauna îi plăcea să câştige", ne-a mai spus Olteanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite