CSM dă avize ca la "alba-neagra"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> În dosarul "Şpagă pentru şefie", procurorul mituitor - reţinut, mituitul - liber Procurorii anticorupţie au emis ieri două mandate de reţinere pentru 24 de ore pentru Gheorghe Bucur -

>> În dosarul "Şpagă pentru şefie", procurorul mituitor - reţinut, mituitul - liber

Procurorii anticorupţie au emis ieri două mandate de reţinere pentru 24 de ore pentru Gheorghe Bucur - notar, fost judecător la instanţa supremă, dar şi fost membru CSM, şi Dumitru Gheorghe - procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti. Aceştia sunt acuzaţi în dosarul fraudării examenelor pentru numiri în funcţie la Parchete. DNA a cerut aviz de la CSM şi pentru reţinerea procurorului Eugen Cojocaru, numai că, printr-un "artificiu", acesta a scăpat.

Secţia pentru procurori a CSM nu a încuviinţat luni seară cererea de reţinere făcută de DNA pe numele lui Eugen Cojocaru - procuror la Parchetul General. Gheorghe Dumitru, candidat la funcţia de procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, este cel care, potrivit DNA, ar fi dat prin intermediari - notarul Gheorghe Bucur şi judecătorul Gheorghe Cerbeanu - o şpagă de 15.0000 de euro, din 50.000 de euro pretinşi, pentru a fi declarat câştigător la şefia Parchetului. Banii ar fi ajuns la Eugen Cojocaru, membru supleant al Comisiei de concurs.

DNA a cerut CSM, ieri-seară, acceptul pentru propunerile de arestare preventivă pentru Eugen Cojocaru şi Dumitru Gheorghe. În cazul notarului Gheorghe Bucur, nu este necesar avizul Consiliului.

Kovesi : Consiliul a blocat ancheta

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a criticat decizia Secţiei pentru procurori a CSM. "Ceea ce s-a întâmplat este inadmisibil. Patru membri din totalul de şase ai secţiei s-au abţinut. S-a creat un privilegiu pentru cel care nu a primit aviz, iar eu întotdeauna am spus că procurorii trebuie să răspundă la fel ca şi ceilalţi pentru ceea ce fac. Au fost două abţineri după ce ambii membri au văzut materialul pus la dispoziţie de DNA. Mi se pare o neîndeplinire a obligaţiilor pe care le ai ca membru al CSM", a declarat Kovesi. (L. Năstase /I. Stoica)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite