Noul preşedinte al CSM este Florica Bejinaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul preşedinte al CSM este Florica Bejinaru
Noul preşedinte al CSM este Florica Bejinaru

Magistratul Florica Bejinaru este noul preşedinte al Consiliului Naţional al Magistraturii (CSM). Aceasta va coordona activitatea Consiliului în următorul an.

Pentru aceeaşi funcţie au concurat şi judecătoarea Ana Lăbuş şi procurorul Liviu Dăscălescu.

Pentru funcţia de vicepreşedinte a fost ales procurorul Graţiana Isac. Aceasta a mai ocupat aceeaşi funcţie şi în urmă cu doi ani.

CSM şi-a ales astăzi noua conducere deoarece mandatul preşedintelui Virgil Andreieş şi cel al vicepreşedintelui, procurorul Bogdan Licu, expiră marţi, 12 ianuarie.

Florica Bejinaru este judecător la Tribunalul Mehedinţi. Totodată, aceasta a ocupat funcţia de preşedinte al instanţei din Mehedinţi în perioada 2001-2005. Este membru al CSM din ianuarie 2005.

Florica Bejinaru a fost implicată în 2006 într-un adevărat scandal după ce Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii a decis că magistratul a fost colaborator al Securităţii. Floricăi Bejinaru i s-a cerut demisia de către ministrul Justiţiei de la acea dată, Monica Macovei. CSM a refuzat să ia în considerare decizia CNSAS şi le-a cerut magistraţilor să dea o declaraţie pe proprie raspundere în privinţa relaţiilor pe care le-au avut cu fosta politie politică.

Numire contestată

Numirea Floricăi Bejinaru în funcţia de preeşdinte al CSM este contestată de judecătorul Viorica Costiniu. Aceasta a precizat că va propune Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR) contestarea numirii acesteia în instanţă.

De asemenea, Costiniu a spus că AMR va contesta inclusiv modalitatea în care CSM a tranşat problemele de constituţionale ridicate în legătură cu reînoirile mandatelor preşedintelui şi vicepreşedintelui.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite