CNVM a amendat Cocor cu un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a amendat compania Cocor (COCR) cu 1,01 milioane de lei. Aceasta reprezintă cea mai mare sancţiune de până acum aplicată unui investitor pentru

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a amendat compania Cocor (COCR) cu 1,01 milioane de lei. Aceasta reprezintă cea mai mare sancţiune de până acum aplicată unui investitor pentru manipularea pieţei.

Motivaţia sancţiunii a fost faptul că, în perioada 24-31 mai, firma a cumpărat acţiuni SIF Transilvania (SIF3) făcând uz de informaţii privilegiate pe piaţă cu privire la operaţiunea de majorare a capitalului societăţii de investiţii. Valoarea amenzii reprezintă jumătate din valoarea tranzacţiilor de cumpărare efectuate în perioada 24 mai-31 mai cu acţiuni SIF3.

La începutul lunii septembrie, arbitrul pieţei l-a amendat pe Adrian Andrici, ca investitor persoană fizică, cu suma de 887.788 lei. Reprezentanţii companiei Cocor susţin că decizia CNVM este abuzivă şi ilegală, explicând că tranzacţiile încheiate în perioada menţionată cu acţiuni SIF Transilvania au făcut parte din politica de investiţii a societăţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite