CNSAS spune că Uricaru este Udrea, informatorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un alt nume greu cade sub ghilotina CNSAS. Colegiul l-a deconspirat pe fostul preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, Eugen Uricaru ca informator al Securităţii, au precizat, pentru

Un alt nume greu cade sub ghilotina CNSAS. Colegiul l-a deconspirat pe fostul preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, Eugen Uricaru ca informator al Securităţii, au precizat, pentru Mediafax, surse din Colegiu.
Eugen Uricaru a declarat pentru Adevărul că va apela la justiţie pentru a demonta informaţiile venite de la CNSAS. "În legătură cu acest lucru nu pot să spun decât că nu am semnat niciun angajament, n-am dat nicio notă informativă. Afirm cu toată tăria. Consider că este o eroare, şi din acest punct de vedere voi apela la justiţie. Situaţia nu mă surprinde, pentru că este o poveste mai veche, a început atunci când doamna Doina Cornea a declarat că aş fi fost unul dintre informatorii care au urmărit-o. Dar eu spun că nu ne cunoaştem, practic. Deci nu ne-am văzut faţă în faţă niciodată, în niciun fel de cercuri de apropiaţi. De acolo a început totul", ne-a declarat Uricaru. În 2005, prozatorul a fost acuzat de colaborare cu Securitatea şi şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România cu o lună înainte de expirarea mandatului. Doina Cornea, cunoscuta disidentă a regimului comunist, a aflat de la CNSAS că Uricaru se afla în dosarul ei, printre informatori, sub numele conspirativ "Udrea". Scriitorul a respins şi atunci acuzaţiile. În şedinţa de ieri, CNSAS i-a deconspirat ca informatori ai Securităţii şi pe Emilian Pătrăşcanu (care îşi semna notele cu numele Gigi Sadoveanu), Nicolae Zablău, Virgil Cimponeriu, Virgil Concerenco, ştefan Veseleanu, Viaceslav Holdevici, Romulus Fabianu şi Eremia Lupulescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite