CNA a interzis difuzarea unui spot pentru Unirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, să interzică difuzarea pe posturile de televiziune a unui spot pentru brandul Unirea, informează Mediafax.

Acţiunea spotului publicitar, care a fost difuzat de posturile Antena 1, Pro TV, TVR 1, TVR 2, se desfăşoară într-un sit arheologic. În cadrul spotului, trei muncitori care participau la lucrările din sit încep să joace fotbal şi unul dintre ei, Dorel, loveşte din greşeală cu mingea vasele de ceramică descoperite.

Potrivit membrului CNA, Dan Grigore, spotul propagă "anumite devieri comportamentale". "Se atentează la patrimoniul cultural al unei ţări", a remarcat el.

Astfel, potrivit CNA, spotul publicitar a fost somat să intre în legalitate, ceea ce înseamnă interzicerea difuzării acestuia pe posturile de televiziune, până la modificarea lui.

Motivul a fost acela că spotul Unirea a încălcat art. 29, litera g din Legea audiovizualului, care prevede faptul că "Publicitatea, inclusiv publicitatea autopromoţională, şi teleshoppingul trebuie să respecte următoarele condiţii: g) să nu stimuleze comportamente indecente sau imorale", şi art. 10, alin. 3, litera f, din Legea audiovizualului - "În calitate de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale, Consiliul are obligaţia să asigure protejarea culturii şi a limbii române, a culturii şi limbilor minorităţilor naţionale".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite