CNA, încins de conflictul Patapievici-Antena 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa de ieri a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) a fost animată de divergenţele dintre Antena 3 şi preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), Horia Roman Patapievici.

Şedinţa de ieri a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) a fost animată de divergenţele dintre Antena 3 şi preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), Horia Roman Patapievici.

În mai multe emisiuni ale Antenei 3 s-a vorbit despre o expoziţie de artă modernă "Freedom for Lazy
People", care a avut loc la New York. Patapievici a reclamat la CNA faptul că în emisiunile de la Antena 3 a fost acuzat de "antisemitism", "rasism", "sexism", făcându-se afirmaţii "mincinoase" despre tatăl său.

Preşedintele ICR spune că postul nu i-a solicitat punctul de vedere şi a prezentat fragmente din lucrarea sa "Politice", dar care "nu-l mai reprezintă" în prezent, fără a se face această precizare, deşi apărea într-o notă de subsol în respectiva carte.

Duţu: Patapievici nu spune că este cameleon

Subiectul a iscat divergenţe mari între Gelu Trandafir (membru al CNA la propunerea Preşedinţiei), pe de o parte, şi Grigore Zanc (numit de Parlament, la propunerea PSD) şi Constantin Duţu (numit de Parlament, la propunerea PRM), pe de altă parte.

Trandafir a reclamat "linşajul mediatic" la care a fost supus Patapievici. "Ei (Patapievici şi alţi intelectuali - n. red.) au tocat stânga politică şi nu a fost o problemă", i-a răspuns Grigore Zanc. Gelu Trandafir a fost deranjat de faptul că realizatorii de la Antena 3 au scos din context acele citate şi le-au prezentat trunchiat, fără notele de subsol, care ar fi clarificat lucrurile.

Duţu a afirmat despre H.R. Patapievici că "nu ar mai trebui să trăiască în România deoarece a fost întotdeauna împotriva poporului român, la adresa căruia a folosit cuvinte vulgare".

Duţu şi-a continuat acuzele şi a mai declarat că "Patapievici nu a spus niciodată: <> ". Gelu Trandafir a încheiat spunând că "dacă asta este informare corectă, eu nu am ce să mai caut în Consiliu".

La finalul discuţiilor de marţi, preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a propus trimiterea unei scrisori preşedintelui ICR prin care să i se spună că este îndreptăţit să ceară Antenei 3 dreptul la replică, iar Trandafir a spus că în şedinţa următoare ar trebui discutat despre faptul că Antena 3 nu a respectat legislaţia audiovizuală referitoare la informarea corectă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite