CFR ameninţă cu greva generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii din CFR au anunţat că ar putea intra în grevă peste două săptămâni, dacă nu li se rezolvă revendicările. 

Feroviarii au deschis, marţi, conflictul de interese la toate unităţile de cale ferată.

"Va urma întreruperea activităţii la CFR la începutul lunii martie, pentru că nu cred că se va rezolva ceva în urma concilierii. Noi ne dorim semnarea contractelor colective de muncă la toate societăţile feroviare şi nu mai putem accepta diminuarea veniturilor sau concedieri colective", a precizat Frăţică, preşedintele Federaţiei Mişcare-Comercial (FNFMC), citat de Mediafax.

Consiliul de Administraţie al CFR Călători a aprobat, pe 19 ianuarie, desfiinţarea a patru regionale şi disponibilizarea a 1.021 de salariaţi, variantă avizată de AGA. Exista şi o altă variantă: păstrarea a cinci regionale şi disponibilizarea a 923 de angajaţi.

Şi la CFR SA există două planuri de restructurare: unul în care se vor păstra opt regionale şi vor fi concediaţi 1.290 de persoane, şi una cu cinci regionale şi 1.492 de disponibilizări.

În cazul CFR Marfă, cele două variante de programe de restructurare vehiculate presupun concedierea a 3.000 de salariaţi, care vor renunţa la prime şi vor schimba autorizaţiile de călătorie de la clasa I la clasa a II-a sau disponibilizarea a 4.325 de angajaţi şi menţinerea primelor.



Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite