CFR vinde terenuri pentru a plăti datoriile la curentul electric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania feroviară va organiza licitaţii cu strigare pentru nu mai puţin de 12 hectare, pe care speră să scoată peste 300 de milioane de lei. Datoriile CFR tind să se transforme într-o

Compania feroviară va organiza licitaţii cu strigare pentru nu mai puţin de 12 hectare, pe care speră să scoată peste 300 de milioane de lei.

Datoriile CFR tind să se transforme într-o reală problemă pentru activitatea societăţii. Înglodată în datorii atât de ordin fiscal, cât şi la furnizorii de utilităţi, compania din domeniul transportului feroviar apelează la metode radicale, scoţând la vânzare şapte terenuri pentru a acoperi o parte din debitele pe care le înregistrează pentru consumul de energie electrică.

După ce ANAF a pus la jumătatea acestui an o serie de sechestre pe mai multe clădiri şi terenuri pentru a se asigura de acoperirea datoriilor de ordin fiscal de la CFR SA, compania care administrează şi întreţine infrastructura feroviară intenţionează ca, până în luna decembrie, să rezolve cea mai stringentă problemă, creanţele către Electrica SA. Astfel, pentru stingerea datoriilor, compania va organiza până la jumătatea lunii noiembrie o licitaţie de vânzare a şapte terenuri, cu o suprafaţă totală de 12,7 hectare, pentru colectarea fondurilor necesare achitării datoriilor. Vânzarea terenurilor se va face prin licitaţie publică cu strigare la Bursa Română de Mărfuri.

"Intenţionăm ca până cel târziu în luna noiembrie să organizăm licitaţiile, iar până la sfârşitul acestui an o parte din datoriile pe care le înregistrăm la Electrica, care se ridică la un nivel de aproximativ 600 milioane de lei să poată fi stinse", a declarat pentru "Adevărul" purtătorul de cuvânt al companiei Oana Brânzan.

Oferte imobiliare în Cotroceni, Basarab şi Ploieşti

CFR va scoate la licitaţie trei terenuri aflate în zona Ploieşti Sud cu o suprafaţă totală de 3,9 hectare şi un teren amplasat la Ploieşti Crâng de 2.800 metri pătraţi. Cele mai valoroase oferte imobiliare vin însă din Capitală, unde CFR SA va scoate la mezat un teren de circa şapte hectare aflat în zona Cotroceni-Lujerului şi două terenuri în zona Basarab, cu suprafaţă totală de 1,7 hectare.

"În acest moment, evaluatorul Delta Service Consulting 95, cel care a câştigat licitaţia, lucrează la estimarea valorii de piaţă a terenurilor care vor fi vândute", a precizat Brânzan.

Potrivit oficialului companiei, toate terenurile sunt situate în zone intravilane, prin vânzarea acestora CFR sperând să obţină peste jumătate din totalul datoriilor înregistrate la furnizorii de energie electrică. Pe lista "creditorilor" CFR se mai află CEZ, care are de primit 120 de milioane de lei, E.ON Moldova Distribuţie, cu 60 de milioane de lei, şi Enel, cu 44 de milioane de euro.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite