CET-ul riscă să intre în colaps

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia în care se află CET Braşov devine una fără ieşire, din cauza datoriilor pe care compania le-a acumulat la furnizori. Astfel, Consilul Local şi-a dat acordul ca Distrigaz Sud să

Situaţia în care se află CET Braşov devine una fără ieşire, din cauza datoriilor pe care compania le-a acumulat la furnizori. Astfel, Consilul Local şi-a dat acordul ca Distrigaz Sud să poată scoate la vânzare unele bunuri imobile aflate în proprietatea CET, care fac obiectul unui contract de ipotecă încheiat în luna iunie a anului trecut. Creanţa pentru care s-a garantat este de 43.960.682,90 lei, iar valoarea totală a bunurilor ipotecate este de 44.350.100 de lei. În prezent, datoria la gaz a ajuns la peste 64 de milioane de lei, iar CET este în imposibilitatea de a achita acest debit ţinând cont că încasările sunt foarte mici.
Printre bunurile ce vor fi scoase la vânzare se numără un teren de 15 hectare, unde în prezent, este depozitul de cărbune şi o clădire, unde funcţionează mai multe ateliere. „În prezent, folosim aceste spaţii şi am avea nevoie de ele şi pe viitor. Cel mai probabil o să încercăm să le închiriem de la viitorul proprietar”, a explicat Florin Cuţitei, directorul CET Braşov. Dacă până la sfârşitul lunii, la centralele de cartier pe gaz, încasările nu vor fi de 100%, Distrigaz este hotărât să sisteze livrarea de combustibil.
Distrigaz va hotărî la şedinţa de Consiliu de Administraţie din data de 27 martie, dacă va vinde sau nu aceste active în funcţie de plăţile pe care le va face CET.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite