Geoană: România trebuie să-şi facă o bancă în jurul CEC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geoană: România trebuie să-şi facă o bancă în jurul CEC
Geoană: România trebuie să-şi facă o bancă în jurul CEC

România ar trebui să-şi facă, în jurul CEC Bank, o bancă românească de stat, care să fie condusă de management privat, a declarat preşedintele PSD, Mircea Geoană, citat de NewsIn.

"Lecţia pentru mine este următoarea: un pic mai naţionalişti din punct de vedere economic. M-am lămurit că dacă n-am o bancă românească, dar care s-o dau poate la management străin, să fie un management privat, dar să fie o bancă românească de stat.... Putem să avem în jurul CEC-ului, să facem o bancă şi să acopere cam 20% din piaţă, astăzi e posibil să o facem", a susţinut Geoană, la Realitatea Tv.

În plus, preşedintele PSD a mai precizat şi că România nu trebuie să mai depindă doar de pieţele occidentale pentru exporturile româneşti. "Trebuie să ne ducem spre pieţele pe care le-am pierdut", a susţinut el, cu referire la China.

"Eu trei lucruri am învăţat din criză: dacă nu ai economie puţin mai puternică eşti foarte vulnerabil şi te ia mama naibii la prima criză care adie din occident - occidentul este extrem de cinic şi extrem de egoist când e vorba de interesul propriu. Uitaţi-vă la cele 20 de miliarde de euro pe care le-am luat ca să putem să pompăm în băncile lor din România", a afirmat Geoană, referindu-se şi la necesitatea dezvoltării României rurale şi a deschiderii pieţei interne româneşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite